dimecres, 16 de juliol del 2014

Només un pis de lloguer social a tot Castellar


El passat dimarts, el PSC portava a aprovació un conveni amb les entitats financeres perquè aquestes facilitessin l'accés a pisos desocupats a les desenes de famílies que estan patint execucions hipotecàries a Castellar. Després de la gran publicitat que es va fer d'aquest conveni en el seu moment, la realitat és més que decebedora. A Castellar només s'ha pogut rescatar un pis per al Fons d'Habitatge Social (per a famílies que pateixen execucions hipotecàries). I, per què és així? D'entrada aquest conveni exclou la gran majoria de persones necessitades, i per l'altra s'ha exercit molt poca pressió des de l'administració perquè el resultat fos diferent. Aquest conveni ja va ser titllat d’insuficient i ridícul per part de la PAH l’any 2013, quan va sortir a proposta de diferents entitats financeres i el govern central del PP.

El PSC Castellar se suma així a la inoperància i a la hipocresia del Partit Popular sobre el tema de l’habitatge. Recordem que els desnonaments express van ser aplicats de la mà de Carme Chacón (ministra de Vivienda amb el PSOE). Fet i fet, el conveni que va ser ofert com una possible solució a aquesta problemàtica municipal, ha esdevingut una de les noves mesures cosmètiques a les quals ens ha acostumat darrerament l’equip de govern.És obvi que mai estarem en contra de tenir més pisos de lloguer social a Castellar (encara que sigui només un!) però sí que ens seguim negant a acceptar les mesures populistes i les cortines de fum a què l'alcalde Ignasi Giménez recorre tot sovint amb el tema d'accés a una vivenda digna.

I què proposem nosaltres? Al llarg dels mandats amb representació, hem treballat per localitzar espais que l'Ajuntament podria destinar a parc d'habitatge públic i els hem publicat i lliurat a l'Ajuntament (www.laltraveu.org), hem defensat la dinamització de la borsa de l'Oficina Local d'habitatge (OLH) any rere any en el debat de pressupost municipal, hem promogut la mobilització dels pisos desocupats amb multes que al final no han estat executades per manca de voluntat de l'equip de govern, hem promogut ajudes per a llogaters que han posat a disposició el seu habitatge a la borsa de lloguer (OLH) i hem estat al costat d'aquells qui, com la PAH han donat solucions de forma col·lectiva i autoorganitzada a diversos casos del nostre municipi. Fa uns mesos l’alcalde sortia somrient a les fotografies amb delegats de CatalunyaCaixa per a crear un estoc de pisos de lloguer social. No podem confiar en aquesta imatge si després de tants anys seguim lligats als mateixos paradigmes que ens han portat on som i si avui parlem d'un sol pis per a un Fons d'Habitatge Social.


1 comentari:

Anònim ha dit...

A veure, l'Alcalde té moooooooooolta feina a la diputació, si no, no s'entén el sou que cobra; per lo tant, l'única cosa que fa com a alcalde és sortir a les fotos, peró no sap ben bé que hi fa en aquestes fotos. Lo únic que li diuen és que ha de sortir, i, quan té un moment lliure de la moooooooooooooolta feina que li depara la diputació, es fa la foto. I aixó és tot. Ep, si no explica quina és la seva feina a la diputació. Llavors, potser sortirem de dubtes.