dimecres, 1 de gener del 2014

Més pujades

T-10, el títol més utilitzat, incrementarà el seu preu un 5,10% i passarà a costar 10,30€
“Ens estan enviant a la pobresa”, això declarava una senyora gran per televisió fa pocs dies, quan li preguntaven sobre la pujada dels preus del transport públic. I és que les continues pujades del preu del transport públic, l’aigua o la llum, acaben castigant especialment a les paupèrrimes butxaques d’aquells qui menys tenen i que amb prou feines arriben a final de mes.
La privatització d’aquests serveis són darrera de molts d’aquests increments. Amb l’excusa de la millor gestió de les empreses privades, que acaben imposant, com passa amb els exemples citats, increments de preu i pitjors condicions per als i les treballadores, ha servit per deixar en mans de grans oligopolis i empresaris la gestió de béns indispensables.

Aquest, però, no és el cas del transport públic, ATM (Autoritat del Transport Metropolità) no s’ha privatitzat, però ha patit una pèssima gestió per part dels dos grans partits que han governat els darrers anys, una situació similar a la viscuda per l’Obra Social Benèfica aquí a Castellar, i que en el cas de ATM suposa suportar més de 600 directius cobrant, de mitjana, més de 100.000€ anuals. D’aquesta manera, per ajustar el 500M d’euros que l’alcalde Xavier Trias, de CiU, ha esgrimit com a excusa per a l’increment de tarifes, a partir de l’1 de gener la T-10, el títol més utilitzat, incrementarà el seu preu un 5,10% i passarà a costar 10,30€. Un augment d’un 63% respecte al 2004 i gairebé un 30% els darrers tres anys. D’aquesta manera, altres títols que també són molt emprats per part de la gent de de Castellar, com la T-10 de dues zones, costarà 20,30€; la de tres zones, 27,70€ i la de quatre zones, 36,65€.

Aquests increments van en contra del model de mobilitat sostenible que des de l’Altraveu hem defensat sempre, a més de suposar un atac a la fràgil economia de milers de persones que viuen de forma precària i passen mensualment al límit.

Així, des de l’Altraveu, demanem que s’aturi aquest disbarat i que des dels ajuntaments, especialment aquells que es veuen més afectats, fem pressió per aturar aquest increment i repensem noves formules ajustades a la realitat actual, pensant especialment en la gent gran, joves, estudiants, aturats i d’altres col•lectius que corrin el risc de quedar fora de joc en aquesta societat cada vegada més injusta a la que ens estan empenyent.

Així com també animem a tothom a participar de les diferents manifestacions i accions que ajudin a visibilitzar el desacord i pressionin a les institucions competents per impulsar polítiques que ajudin a la gent a sortir de la pobresa, en comptes d’enviar, cada dia a més gent, a un pou de difícil sortida.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Aixó de que l'Ajuntament de Castellar multarà els bancs, no ho havieu demanat vosaltres en algun Ple? Oi que deien que no, els sociates? Com és que ara es posen medalles? Prenen l'exemple dels sociates de Terrassa? Ara és bo, fer aixó? si ho diu l'Altraveu, és dolent? Si no ho feu públic que vosaltres ja ho demanàveu i ells deien que no, malament, eh? L'Ignasi es posa medalles que abans no volia.

Anònim ha dit...

A mi la verdad es que este alcalde me parece que se esta pasando con el facebok, que se nota que quiere ser el el mejor, y yo no veo que este haciendo mucho, que tiene suerte de que son mayoria. Altraveu me estais convenciendo para las elecciones, ya que deciis las cosas com son, y defendeis al pueblo. Por mi, adelante. María R.L.