dijous, 6 de novembre del 2008

Paper mullat, molt mullat


El Ple municipal va aprovar per unanimitat l’adhesió de Castellar al Pacte d´Alcaldes impulsat per la Comissió Europea, una iniciativa que vol ser un mecanisme de participació ciutadana en la lluita contra l´escalfament de la Terra.

Des de L’Altraveu ens alegrem i compartim aquestes bones intencions. Les declaracions de bones intencions, però, no aporten res si no van acompanyades de mesures efectives, i reals que incideixin directament en un canvi del model de societat a nivell energètic, de mobilitat, d’infraestructures i de consum. Calen fets i no sols paraules.

No deixa de ser curiós que precisament l’equip de govern que s’acaba de carregar una zona verda per posar-hi un immens polígon industrial, sense ni tan sols fer un estudi de l’impacte ambiental que produirà, ara plantegi l’adhesió a aquest pacte. Paper mullat abans de començar.

D’altra banda, en el document que han presentat queda explícita la necessitat de conscienciar a la població i de fer-la partícip del procés. Determinades aprovacions de temes relacionats amb el document (p. ex l’aprovació definitiva del projecte de Can Bages), s’han realitzat en Junta de Govern Local, sense discutir-ne la legalitat, aquests tipus d’aprovacions són la millor manera de tenir desinformada la població. Just el contrari del que diu el document que han presentat per a l’adhesió.

Clar que hem votat a favor de l’adhesió, però alhora estem segurs que el compromís per reduir en més del 20% les emissions de CO2 l'any 2020 no s’aconseguirà generant un volum de 15000 vehicles més en una carretera ja saturada diàriament, ni estimulant que s’agafi el cotxe per anar a comprar al centre del poble, ni donant suport al 4rt cinturó, ni dificultant que es puguin fer carrils bici... més aviat el contrari.

Aleshores, per què caram tenen tant d’interès en fer que ens adherim a un pacte que no tenen cap intenció de complir?