dijous, 28 de febrer del 2008

Continuarà el feudalisme a Castellar

Moltes persones de Castellar són o han estat, víctimes d’una situació anacrònica, abusiva i humiliant com és el cobrament de censos reials o drets de cens que graven les seves propietats i que els obliga a pagar en molt casos quantitats importants de diners anomenades lluïsmes. Malgrat el caràcter tan anacrònic d’aquests drets de cens d’origen medieval, el legislador català encara no ha pres la decisió de suprimir-los totalment.
Des de L’Altraveu creiem que l’Ajuntament, encara que no és administració competent en aquesta matèria, no pot quedar impassible davant aquest fet tan incongruent que ens remunta vergonyosament a una societat de senyors i vassalls del tot inadmissible en un país civilitzat i democràtic del segle XXI.

Propostes presentades al ple:

  1. Creació d’un registre municipal voluntari de propietats i propietaris sotmesos a pagaments per drets de cens.
  2. Instar al senyor Carlos de Fontcoberta i Balaguer i a altres possibles censalistes a que en un termini no superior als tres mesos, renunciï unilateralment a tots els seus drets de censalista sobre propietats i bens de censataris a Castellar de Vallès.
  3. Declarar al senyor Carlos de Fontcoberta i Balaguer i a altres possibles censalistes persones non grata a Castellar del Vallès si transcorregut aquest termini no hagués o haguessin fet efectiva llur renuncia.
  4. Anul·lar i deixar sense efecte qualsevol acord o conveni escrit o verbal d’aquest ajuntament amb el Sr. Carlos de Fontcoberta i Balaguer per a la utilització del castell de Castellar en cas de la no renuncia a la que es refereix l’apartat 2.
  5. Instar al Parlament de Catalunya a la modificació del Llibre Cinquè del Codi civil de Catalunya relatiu als drets reals per a la abolició definitiva dels drets de cens i així fer entrar al dret civil català en la modernitat que exigeix la nostra societat actual.

Lamentablement el Ple no va aprovar aquesta proposta pels vots en contra de l’equip de govern del PSC i l’abstenció de CiU.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Quina vergonya!!! sort que els que manen en aquest poble vetllen pel bé de tots...
i la de pasta que s'ha embutxacat aquest paio sense fotre brot!
Quins nassos !!!

Josep