dimecres, 9 d’abril del 2014

Hi hem de ser i tu ens pots ajudar!


Aturar motors, baixar del cotxe i mirar que tot funcioni correctament. Una revisió de tant en tant no fa mal, més aviat el contrari, i això és el que vam voler fer a l'acte del passat dissabte. Sota el lema: “Fes-t'ho amb l'Altraveu”, vam reflexionar sobre el nostre futur i ho vam fer de manera oberta al poble, perquè tothom hi pogués dir la seva. Hem agafat noves idees, tenim nous reptes i, sobretot, seguim tenint molt clara quina és la nostra manera d'entendre la política: com un projecte col•lectiu que hem de construir entre totes i tots.

Abans d'aquest acte ens preguntàvem si valia la pena el desgast que suposa estar a la institució, a l'Ajuntament, però ara no en tenim cap dubte: HI HEM DE SER! Pot semblar-nos, en moltes ocasions, que és un territori hostil (que de fet ho és tal com està concebut actualment), però cal que hi siguem per combatre'l i canviar-lo. Perquè, com ens va recordar el diputat de la CUP-AE al Parlament Quim Arrufat: “L'Ajuntament és el primer esglaó en la defensa de les demandes ciutadanes”, i una de les nostres raons de ser és, precisament, portar la veu del poble dins de la institució i fer visibles les seves necessitats. Volem aconseguir el que, a dia d'avui, sembla una utopia però hauria de ser una realitat: que l'Ajuntament esdevingui una autèntica assemblea de càrrecs electes al servei del poble i del bé comú i per això hem de canviar les coses des de dins.

Volem construir espais de contrapoder, volem reforçar els espais d'arrelament popular i, sobretot, volem tornar a la nostra essència: ser, més que mai, un moviment social i no tant un partit polític. Tornarem a aconseguir les victòries al carrer, serem poble i lluitarem pel poble, des de dins i des de fora. Però tot això no ho podem fer sols. Volem arribar a molts llocs -quants més millor-, fer moltes coses... I per això necessitem ser molta gent. Necessitem que tu també t'ho facis amb l'Altraveu i entre totes i tots construïm el poble que volem, el nostre poble. Us ho feu amb nosaltres?