dimecres, 11 de juny del 2014

El POUM projecta fer habitatges al costat industrial de la Ronda de Tolosa


La ronda de Tolosa és el vial que separa els àmbits residencial i industrial del municipi. Aquesta ronda de recent construcció descongestiona la mobilitat interna del municipi.

L'actual revisió del POUM proposa que en el futur una part del sòl de Castellar actualment qualificat com a industrial, uns 90.000 m2 de zona la coneguda com a Molcasa, es converteixi en residencial fins el carrer Osona.

L'Altraveu aposta per que la Ronda segueixi separant les zones residencials del les industrials, i per tant no està d'acord amb aquesta proposta. Per això, entre les al•legacions presentades per l’Altraveu es proposen alternatives per l’habitatge que no impliquin fer cases a l’altre costat de la Ronda. Entre els motius que s’esgrimeixen per justificar aquest canvi de qualificació hi ha l’excedent de sòl industrial al municipi. Aquest argument és força estrany quan fa anys que tenim un pseudopolígon anomenat Can Bages, on no s’hi ha implantat cap indústria. A l’hora de reduir el sòl industrial cal començar per aquells llocs on aquest tipus de sòl encara no s’ha consolidat.

Sincerament, no veiem com aquesta requalificació pot beneficiar als Castellarencs, ni que el municipi guanyi res amb aquesta requalificació. Tenim la sensació que en aquesta revisió hi ha motius no explicats clarament. Per això, demanem la màxima transparència i claredat per no entrampar de nou el municipi en projectes fallits.

1 comentari:

Anònim ha dit...

El nou President de l'ASEMCA, Jordi Batet, diu que hi ha empresaris preocupats per aquesta requalificació. Potser seria bo que hi tinguessiu un intercanvi d'opinions.