dilluns, 19 d’octubre del 2015

Propostes de Decidim Castellar per al pressupost municipal 2016.


167 FAMÍLIES ES BENEFICIARAN DE LA NOVA TARIFA D'AIGUA

Els regidors i regidores de Decidim Castellar explicant les propostes. Uyà, Gracia, Moyà  i Alamany.


Decidim Castellar ha proposat una tarifació social de l'aigua per garantir l'accés a subministrament a aquelles persones en situació de vulnerabilitat econòmica. La mesura tindrà en compte els nivells de renda familiar i sobre això s'aplicarà una tarifa reduïda, amb un preu més baix. També contemplarà les situacions d'un habitatge amb persones en situació d'atur o de pèrdua de feina el darrer any, o ser beneficiari d'una pensió contributiva de la Seguretat Social per jubilació, incapacitat permanent o mort, o d'una pensió no contributiva de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials.


EN NÚMEROS: 167 FAMÍLIES ES BENEFICIARAN DE LA PROPOSTA DE DECIDIM CASTELLAR.



UN POBLE PER A TOTHOM: COMERÇOS ACCESSIBLES



Un poble per a tothom vol dir que qualsevol persona pugui accedir a qualsevol equipament públic, transitar per carrers i comerços sense cap mena de problema. Malauradament, no sempre és així. Decidim proposa començar pels comerços locals, obrint una línia d'ajuts per a millorar-ne l'accessibilitat. Els propers Plans d'Ocupació de l'Ajuntament es dedicaran a fer un estudi d'aquesta situació i hi haurà una partida d'inversions assignada a per a aquesta finalitat.



OBJECTIU: REACTIVAR OCUPACIÓ, MILLORAR L'ACCESSIBILITAT, AJUDAR EL COMERÇ LOCAL.



MÉS FEINA, I DE QUALITAT



Altres mesures proposades per la candidatura rupturista va en la línia de bonificar les empreses en l'Impost d'Activitats Econòmiques si contracten indefinidament aturats de llarga durada, menors de 30 anys o majors de 45 i persones amb una minusvalidesa del 33%. Jordi Uyà destaca que “tot i que existia una bonificació en aquest sentit, crèiem que calia ampliar aquesta bonificació per tal de reactivar el pols treballador de Castellar. Ara es veurà incrementada un 10% addicional”.



OBJECTIU: DINAMITZAR MERCAT LABORAL, FIDELITZAR FEINA DE QUALITAT.