dimecres, 15 d’abril del 2015

Segueix la permissivitat de l’ajuntament a la pedrera de Vallsallent




Davant l'anunci de la visita a la pedrera de Vallsallent, per part de tècnics municipals i un representant de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC) realitzada el passat divendres i feta pública aquest dilluns, L'Altraveu vol manifestar les següents consideracions:

 La visita va ser realitzada 3 dies desprès que l’Altraveu presentés la denúncia d'abocaments amb materials no permesos a la Pedrera. No entenem, i l'Ajuntament no ho ha justificat, quins són els motius pels quals no es va realitzar de forma immediata una inspecció a la zona. Recordem que l’Ajuntament, te plenes competències en la matèria, ja que la llicència que permet l'activitat d'abocador de runes a la pedrera, i que s'està incomplint, l'atorga l'Ajuntament.

 Volem denunciar també que aquesta visita no va ser comunicada a L'Altraveu, malgrat haver aportat les proves i ser part interessada per haver presentat la denúncia. L’Altraveu a més havia demanat explícitament ser informats i assistir a la visita. L'equip de govern, lluny de col·laborar amb aquells que denuncien l'incompliment de les llicències municipals i busquen la preservació i conservació del nostre entorn natural, amaga informació i actua d'esquenes. Aquesta connivència amb els que podrien no complir el que especifica una llicència municipal, és un clar exemple de com a mínim falta de transparència en la gestió pública.

 Denunciem també que el fet que l'activitat a la pedrera no s'ha aturat durant aquests dies i unit a la tardança en la inspecció abans esmentada, ha facilitat l'eliminació de proves i permés la manipulació de qualsevol investigació sobre els abocaments il·legals produïts amb anterioritat a la denúncia.

 Finalment, també volem denunciar que l'equip de govern, lluny d'evitar els abocaments i investigar els fets, envia camions de la brigada municipal a abocar terres i runes a la Pedrera, tal i com ho demostren les imatges adjuntes presses dijous de la setmana passada.

 És per tots aquests motius que L'Altraveu avui, presenta una nova denúncia a l'Ajuntament, on sol·licitem:

1. Que l'Ajuntament iniciï de forma immediata una expedient sancionador i de disciplina urbanística per la gravetat dels fets, i no un simple expedient L’Altraveu per Castellar www.laltraveu.org Centre, 8 08211 – Castellar del Vallès laltraveu@gmail.org informatiu, totalment improcedent i que permet a l'empresa gest ora eliminar proves durant el procés.

2. Juntament amb la tramitació dels expedients, es declari la suspensió cautelar dels abocaments, per evitar l'eliminació o modificació de proves. Creiem que aquesta és la única manera de garantir l'aclariment del cas, i de poder restaurar correctament els danys causats, així com sancionar de forma exemplar tots els responsables dels fets.

3. Per últim, volem recordar que l'equip de govern encara no ha facilitat la documentació sol·licitada per part de L'Altraveu al formular la denúncia, on es demanaven els informes dels inspectors municipals dels últims 12 mesos. Comencem a dubtar de si aquests informes realment existeixen i per tant si s'ha omès el deure de vigilar i controlar el compliment d'una llicència municipal per part de l'Ajuntament.


Comentaris anteriors:


3 comentaris:

Anònim ha dit...

La veritat, encara no sé on voleu arribar, i, mentre, sembla que l'Ajuntament està cumplint amb els seus deures, que, segons dieu, no han complert. Peró si no ho expliqueu bé, ells queden millor que vosaltres, ep, segons el meu punt de vista. Aixó sí, si no m'ho aclariu millor.
Carles Pérez

laltraveu@gmail.com ha dit...

Hola, Carles,
Volem arribar com a ciutadans a la veritat i a l'aclariment dels fets. Això no es tracta d'una batalla entre l'equip de govern i un partit.Ens mou l'interès de denunciar les coses que s'ha fet malament.
L'Altraveu va presentar una denúncia per l'incompliment per part de l'empresa gestora de la Pedrera d'una llicència mediambiental atorgada per l'Ajuntament, per aquest motiu la hi vam presentar. La resposta de l'Ajuntament no és digna de penjar-se cap medalla, ja que s'ha limitat a obrir un expedient informatiu que de moment està aturat. Recordem que pel tipus d'abocador del que es tracta, l'Ajuntament té plenes competències per investigar, inspeccionar i aturar l'activitat de forma preventiva.
Que l'ACR vegi normal que es facin abocaments sense cap mena de triatge, que s'hi aboquin matalassos, ferros, fustes i que es digui que és normal l'incompliment d'una llicència ambiental, no ens hauria de situar a nosaltres com a protagonistes de la notícia, sinó a l 'Ajuntament de Castellar que encara no ha n'ha dit res. És per això que estem abocant tots els nostres recursos, també els que suposen mantenir a la ciutadania informada sobre el cas, perquè això no quedi en un calaix.
Gràcies per l'interès.

Anònim ha dit...

Gràcies per la informació. Tant de bó el poble s'enteri de la gran feina que feu.
Carles