dijous, 26 de febrer del 2015

Què faries si et toqués la loteria?


Si et toqués la loteria, segurament, faries tot allò que no pots fer per falta de diners. Però siguem una mica realistes; al final dependria del premi i de la teva situació econòmica. Així, si no tens problemes econòmics, et permetràs algun caprici, aquella cosa que no t'atreveixes a comprar per no ser imprescindible, però que et fa una il•lusió especial.

A Castellar del Vallès podem dir que, en certa manera, ens ha tocat la loteria perquè l'Ajuntament disposa de 1.100.000€ (gairebé un 5% del pressupost) amb què no comptava. En vistes de les eleccions municipals, l'Estat espanyol ha decidit que el 1.100.000 euros que anaven destinats a pagar el deute amb aquesta administració siguin pagats l'any vinent. Una mica com amb la loteria: tens uns diners amb què no comptaves i has de decidir què en fas.

Malgrat la situació econòmica de l'Ajuntament de Castellar, marcada per l'endeutament i per la necessitat de cobrir serveis bàsics, l'equip de govern del PSC ha decidit que invertiria la gran major part dels diners en qüestions que no considerem urgents. Concretament, es destinarà la major part dels diners (més de 400.000€) a pagar el deute de la construcció de la connexió amb Aigües Ter-Llobregat (ATLL) i a pagar l'expropiació de la finca que es troba a la cantonada del C/Pedrissos amb C/ Josep Anselm Clavé. Com havíem esmentat en altres articles, cada cop són més els que fan ús dels Serveis Socials de Castellar del Vallès i cal invertir tots els esforços a revertir aquesta situació (a nivell formatiu, laboral i d'accés a un habitatge digne). Amb això entenem que l'Ajuntament no ha de defugir les seves responsabilitats, però també és cert que pensem que es podria haver fet una millor gestió d'aquests diners sobrevinguts. Tot plegat és qüestió de prioritats; nosaltres creiem que no ens podem permetre el luxe d'anar relegant les problemàtiques de peu de carrer per gaire més.