dimecres, 8 d’octubre del 2014

L'Alcalde de Castellar no assisteix a l'acte al Palau de la Generalitat a favor de la consulta del 9N


El passat dissabte més de 800 alcaldes de tot Catalunya van entregar al President de la Generalitat els certificats dels acords de ple en suport a la consulta del 9 de novembre. Malgrat que en un ple extraordinari del passat 23 de setembre, es va aprovar per àmplia majoria el suport de l'Ajuntament de Castellar a la consulta, l'Alcalde Ignasi Giménez no ha estat present a l'acte en representació del poble de Castellar.

El seu lloc l'ha ocupat de forma incomprensible i inexplicada, el regidor de l'oposició Lluís Bacardit, segon de la llista del grup de Convergència i Unió de Castellar, donat que el seu portaveu Josep Carreras tampoc hi podia assistir.

Des de L'Altraveu entenem que un acord que compta amb el suport de 19 dels 21 regidors del ple, mereix ser defensat pel màxim representant del consistori, en aquest cas l'Alcalde, i en el supòsit de no poder assistir-hi per causa major, delegar en algun dels 13 membres de l'equip de govern, prioritzant els tinents d'alcalde. No entenem i no se'ns ha explicat, la solució proposada pel grup del PSC de Castellar, de cedir a l'oposició la responsabilitat de representar l'Ajuntament en un acte històric d'aquestes característiques. Cal recordar que una trobada similar no es produïa des de 1918, quan una representació de més de 1000 alcaldes van mostrar el seu suport a l'autonomia de Catalunya.

Un fet similar es va produir el passat 25 de setembre, quan a la Diputació es va aprovar la mateixa moció de suport a la consulta que s'havia aprovat la mateixa setmana al Ple de Castellar. En aquesta ocasió tots els diputats del PSC van votar en contra de la moció. En aquest cas el diputat Ignasi Giménez tampoc no assistir al plenari i per tant tampoc va votar a favor de la consulta. Des de L'Altraveu ja vam expressar en el Ple extraordinari que el PSC de Castellar no genera confiança, primer amb els canvis de criteri pel que fa al suport a la consulta, votant en contra al gener i a favor al setembre del mateix any. I ara ens trobem amb un Alcalde, i amb tot un equip de govern, que renuncien a representar el seu poble en un dels actes més importants dels últims anys realitzats des del món municipalista.

Així des de L'Altraveu lamentem profundament aquest comportament inexplicable i inexplicat del PSC de Castellar, que sembla que estigui fent equilibris per a mantenir contents tant al poble, que vol votar, com al partit al que es deuen, el PSC, que segueix mostrant-se contrari a la consulta i segueix dificultant trobar una solució democràtica a les aspiracions de Catalunya. És evident que ens va agradar el canvi de rumb que l’equip de govern va agafar fa unes setmanes, però després d’aquests darrers esdeveniments també sembla evident que l’Alcalde Ignasi Giménez està pendent d’equilibris que ni ell mateix es creu i que caldrà seguir fent força des dels carrers i des de tots els fronts possibles per mantenir Castellar al costat dels pobles i ciutats que lluiten per assolir el dret a decidir el nostre futur.

A L'Altraveu tenim clar on som, on volem ser i on serem el dia 9 de novembre, sempre al costat del poble!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ni ells saben cap a on han d'anar, i menys cap a on els volen fer anar el seu partit PSC-PSOE. Suposo que no hi va anar per si el veia l'Iceta, no fos cas que es guanyès una esbroncada.

Anònim ha dit...

O que no es quedés sense el sou de la Diputació. Els socialistes de Castellar van treballant i cobrant en nom d'unes sigles PSC-PSOE, però en canvi sembla que no comparteixin el que diuen des de dalt. Potser no són prou honestos no? Tot plegat ho deuen fer per interessos electorals, és a dir no pel poble, si no per la seva butxaca.