dimarts, 14 d’octubre del 2014

La revisió del Pla General d’urbanisme no serveix per ordenar el futur de Castellar


Un dels propòsits del govern municipal era tancar la revisió del Pla General abans de les eleccions municipals. L'Altraveu havia plantejat diverses propostes urbanístiques referides a solucionar problemàtiques com ara el Rieral (una urbanització irregular al peu del Ripoll) o Can Bages (el polígon fantasma que pel moment només ha provocat una pujada del preu de l’aigua bestial per la connexió amb aigües Ter-Llobregat).

Però el procés ha sigut una ficció. A tall d’exemple, i a pesar de les promeses de tractar-ho dins la revisió del pla general, un complex industrial patrimonial com el Molí d'en Busquets s'ha enderrocat a canvi de res, i sobre Can Barba, un altre complex històric, no s'ha sabut arribar a cap acord. A més l’ARE de la Playtex no és viable i no se sap com s'acabarà, i malgrat que l'ARE del camp de futbol ja no existeix, s’hi vol mantenir la possibilitat de construir pisos. El Ripoll, el riu que travessa Castellar i que semblava l'eix d'aquesta revisió, també ha quedat de cantó mentre segueixen els abocaments contaminats. A tot això cal sumar-hi a més l’estrella d’aquesta revisió, que pretén convertir la zona industrial de Molcasa en residencial i que implica una transformació de 90.000m2 aquest canvi, que no sabem a qui pretén beneficiar i trenca la ronda com a frontera de la part residencial.

Pel que fa a la connectivitat de Castellar hi ha diversos temes oberts sobre els que no interessa discutir. L'entrada a Castellar per la carretera de Sant Llorenç, a pesar de les propostes més econòmiques i que podrien resoldre millor els problemes de mobilitat, es vol tancar amb una rotonda que haurà d’estar semaforitzada. També sobre el tren es vol mantenir un traçat inviable i que per tant fa inviable l’arribada a Castellar. Tampoc la connexió a la B-124 o el Quart Cinturó s’han volgut tractar.

D’aquesta manera podem concloure que la por de l’equip de govern a la participació ciutadana i a una profunda discussió ha tornat a deixar el futur del nostre poble en mans d’uns pocs i lluny del servei a la ciutadania que es prometia. Una revisió amb pocs clars i masses obscurs.