dijous, 4 de setembre del 2014

Maltractament animal a Castellar


El dia 2 d'agost, l'associació de defensa dels animals de Castellar del Vallès (ADA-CV) va verificar que hi havia un cavall abandonat, sense menjar ni aigua a un hort del poble. L'associació va anar a la policia local de Castellar per posar una denúncia. La policia local es va negar a tramitar-la, al·legant saber de qui era el cavall. Hores més tard una persona va dur l'animal a dependències policials. 

La policia va avisar a l’ hípica de Castellar, la qual es va oferir a tenir el cavall a les seves instal·lacions, sense cap cost, fins que els amos tinguessin un estable adequat, on hi hagués aigua i menjar. A mitjanit però, les persones de l’ hípica van marxar sense el cavall perquè la policia local va decidir entregar-li de nou als amos, al·legant simplement que hi havia un contracte de venda al seu favor. Als amos no se'ls hi va posar cap mena de sanció, ni es va prendre cap mesura per tal d'assegurar-se que l'animal tingués unes condicions mínimes, tot i que es van aportar proves de que portava vàries hores sense menjar ni aigua.

L' ADA-CV va denunciar els fets i la desaparició del cavall al SEPRONA, els quals van estar buscant l'animal el dia 5 d'agost sense cap resultat. Van trucar a l'amo per exigir-li que havia d'ensenyar on estava el cavall i aquest va acceptar ensenyar-lo el dia 7 d'agost, lògicament amb aigua i menjar. A partir d'aquest dia no tenim constància de cap tipus de seguiment per part de la policia local (ni de cap altre òrgan de l'administració local), coneixedora dels antecedents de l'amo i de l'elevadíssim risc de mort de l'animal. 

El 25 d'agost el cavall va ser trobat mort en un avançat estat de descomposició en una zona del bosc, aixecant un acta per part de SEPRONA el dia següent. Els treballadors de l'ajuntament el van cobrir amb calç dos dies més tard, i des de llavors segueix així.

Per tot això, es convoca una manifestació contra el maltractament animal a Castellar del Vallès, el dia 21 de setembre a les 11:00h a l'Espai Tolrà.

*L’Altraveu cedeix l’espai d’aquest article a l’entitat que denuncia aquest fets, donat que l’Actual a hores d’ara encara no n’ha publicat cap notícia.


Noticia relacionada:

3 comentaris:

Anònim ha dit...

L'Actual, se n'ha enterat? Si no hi ha foto de l'Ignasi al costat del cadàver, ni en diran pas res.

Anònim ha dit...

Es una verguenza que una administración local no haya hecho nada por savalguardar la integridad física del pobre animal. Desidia completa del poder municipal.

Anònim ha dit...

Hay responsabilidad por parte de la administración muy grave