dijous, 25 de setembre del 2014

A favor de la consulta del 9N, si o si


Aquest dimarts en un Ple extraordinari, totes les forces polítiques representades excepte el PP, vam donar suport a la convocatòria i celebració de la consulta del 9 de novembre i ens vam comprometre a cooperar amb les nostres institucions per fer possible la seva organització.

Un gest impensable a principis d'any, quan l'Alcalde en el Ple ordinari de gener, en una votació similar, expressava dubtes sobre la materialització de la consulta, la concreció de les preguntes i les regles del joc que la regularien, motius que van portar al PSC a votar en contra d'un punt on es demanava que L’Ajuntament de Castellar del Vallès donés suport per fer possible la celebració de la consulta del 9 de novembre.

En menys de 8 mesos, i a falta d'una mica mes de 40 dies per la data de la consulta, el PSC de Castellar ha canviat de forma evident, radical i inexplicable, que únicament podem entendre com una maniobra populista, en un gir que inquieta i genera desconfiança, sobretot preveient escenaris futurs o el tractament d'altres qüestions.

I és que malauradament el guió està escrit, i el govern espanyol, basant-se en lleis pactades amb el franquisme, que apel•len en última instància a la violència de les armes, prohibirà la consulta, i, davant aquest fet, la gran pregunta és quina serà la resposta de tots aquells que estem a favor de la consulta. Des de L'Altraveu tenim molt clar que l'única opció possible es desobeir la sentència de 12 jutges posats a dit per partits antidemocràtics, i acatar el mandat del Parlament recolzat pel 80% dels catalans que volen votar el 9N. Qualsevol altra opció és un engany a la població, un atac frontal a la democràcia i el major frau polític de la nostre història recent.

1 comentari:

Anònim ha dit...

El PePe, tant un com l'altre, no crec que hi estigui massa d'acord. Peró bé, de moment, va aixecar la mà. Quelcom hi hem guanyat!!!!!!