dijous, 10 de juliol del 2014

L’Alcalde Ignasi Gíménez cobra 5.967€/mes (992.825 ptes al mes)


El dimecres 27 de Juliol de 2011 a les 15:01 l'Actual digital (han eliminat el contingut) donava la noticia que l'alcalde Ignasi Giménez “renunciarà al seu sou com a alcalde de Castellar de 54.000€ anuals “per la situació econòmica actual” i perquè amb el nou càrrec rebrà una remuneració econòmica per part de la Diputació de Barcelona”.

La noticia no esmenta dos conceptes essencials:
  1. que la llei obliga a l'alcalde a renunciar a un dels dos sous.
  2. la quantia del sou que cobrarà de la diputació, mentre que si comenta el que deixarà de cobrar de l’ajuntament.

El dijous 28 de juliol a les 10:18, l’Altraveu envia un comunicat a la premsa on informa que l'alcalde està obligat per llei a renunciar a un dels dos sous i posa un enllaç on es pot veure quant cobra un diputat provincial adjunt a la cinquena vicepresidència, que és el càrrec que ocuparà l'alcalde.

El 29 de juliol, a la versió impresa de l’Actual (núm. 161, pàgina 2), es pot llegir una noticia amb el següent titular: “L'alcalde, amb nou càrrec a la Diputació, renuncia al sou Municipal”. Ni en el titular ni tampoc en tota la noticia, s'esmenta l'obligació a renunciar a un dels dos sous. Tampoc s’informa del sou que rebrà de la Diputació.

Radio Castellar en el seu informatiu (28 juliol de 2011) tractà la noticia obviant part de la informació i explicant únicament el que interessava a l'equip de govern. (també s'ha eliminat l'audio). Com hem dit, l'Altraveu havia informat als periodistes anteriorment del que seguien obviant, per si s'havien despistat. Evidenment, el comunicat de premsa de l’Altraveu no va ser publicat a la versió impresa de l'Actual.

El 4 d'agost el BOPB publicà les retribucions oficials de l'alcalde Ignasi Giménez pel càrrec que ocupa a la diputació: 5967,67€/mes. Aquesta xifra representa 83.538€/any (992.825 ptes x 14 mesos = 13.899.550 de les antigues pessetes), un 34% més del que cobrava amb el sou d’alcalde i molt per sobre del recomanable per una població com Castellar.

Mai cap Actual ha explicat el sou que rep l'alcalde, ni tampoc es pot trobar a la web de l’ajuntament. (actualment si que es publica aquesta informació) El Sr. Alcalde és lliure d'escollir un dels dos sous, però si creu que va fer el millor pel poble escollint el sou més alt, perquè els seus mitjans de comunicació ho van amagar premeditadament?

Una vegada més qüestionem la manipulació informativa de l'Actual. Recordem que aquest setmanari públic el paguem entre tots, i de cap manera s’ha d’utilitzar de forma partidista per afavorir l’equip de govern del municipi. La realitat és que l'equip de govern és el responsable de la manipulació informativa dels mitjans de comunicació del nostre poble, és qui controla el que s’hi escriu i com s’escriu. Ja vam dir fa dues setmanes que el nom de l'actual director es coneixia abans que s'obrís la convocatòria de concurs per ocupar aquest càrrec, és a dir l'equip de govern es va assegurar la manipulació informativa que s'exerceix en els mitjans de comunicació del nostre poble.

Més articles publicats per l'Altraveu sobre mitjans de comunicació

12 comentaris:

Anònim ha dit...

A l'hora de triar un "director", al Pepe lo que és del Pepe.

Anònim ha dit...

Si es pot fer d'alcalde sense cobrar, a part de treballar a la Diputació on deu tenir mooooolta feina, ja que té un moooooolt bon sou, con és que la legislatura anterior va cobrar per plena dedicació d'alcalde? Ara ens està demostrant que ens va pendre el pél a tot el poble, ja que demostra que es pot estar a plena dedicació a la diputació, i, a més a més, fer d'alcalde. Vol dir que durant 4 anys no calia plena dedicació. Ens va robar?

Anònim ha dit...

Home, del comentari anterior no sé que dir; potser primer hauria d'explicar quina feina fa a la diputació per tenir aquest sou, quantes hores hi dedica, que per aquest sou han de ser moltes, i llavors sabriem si li queden hores per fer d'alcalde. Si pot fer-ne, vol dir que la legislatura anterior no calia el sou que tenia ni la plena dedicació. O pren el pél a tot Catalunya a través de la diputació, o ens el va pendre als castellarencs la legislatura passada.

Anònim ha dit...

Lignasi ens pren el pel

Anònim ha dit...

hi han politics que encara cobran de dos i mes llocs mira la de leon i ningu te collons de tocar als de la dreta i esquerra. Que pasa aqui. mes d.un voldria poder fer.ho i no pot. . que revisin dietes dels ministres diputats etc aixo s.ha d.acabar

Anònim ha dit...

aqui al poble hi han llops amb pell de corders. molta gent enxufada. tots parleu i ningu fa res. ja que hi sou al menys que es noti.es que no hi ha un pam de net.

Anònim ha dit...

Als polítics, els falta dignitat. Es podria comparar amb els furbolistes, com que saben que la seva vida "laboral" pot durar poc, han de procurar cobrar el màxim en el temps que hi siguin, i si algun "sobresou" no és massa transparent, doncs també procuren cobrar-lo, perquè saben que, com que n'hi ha molts que ho fan,la justícia farà una mica la vista gran. I així anem. El poble paga i calla, perquè som idiotes i ens deixem prendre el pél.

Anònim ha dit...

I si sapiguessim lo que ens costa el facebook de l'Ignasi...

Anònim ha dit...

El Xavi Arderius, de l'Altraveu, va fer un escrit a la Forja, potser fa més d'un any, on demanava explicacions d'aquest sou. Com és que no ho va fer a través de l'Actual? Ja sabem que els del PSC no llegeixen Forja, llavors és normal que no ho contesti, l'alcalde. I si ho escriu a l'Actual? Llavors, es veurà obligat a contestar-ho en el seu setmanari, no?
Cordials salutacions
Carles Pérez Creus

Xavi Arderius ha dit...

Hola Carles, aquest article es pot llegir en aquest bloc:

http://allibera.blogspot.com.es/2013/05/lignasi-te-un-problema-qui-te-el.html

També el vaig enviar a l'Actual i el director va dir que no podia publicar aquest article signat amb el meu nom.

Anònim ha dit...

No acabo d'entendre aixó que dius de "signat amb el meu nom". Tu no pots escriure a l'Actual?
Carles

Xavi Arderius ha dit...

No he enviat cap més article signat amb el meu nom. El que em va dir el director és que no es podia publicar aquest signat per a mi per que sóc de l'Altraveu, ex-regidor i portaveu, un criteri que no comparteixo en absolut, però haig de suposar que això ja li deu semblar bé al nostre alcalde (ex-periodista) i al regidor de torn que controla el mitjà i a aquest govern socialista que té majoria absoluta.