dimecres, 22 de gener del 2014

Pel dret a la vida


En aquest proper ple de gener l’Altraveu presentarà una moció en contra de l’avantprojecte de llei de "protecció de la vida del concebut”. Aquest avantprojecte, impulsat pel ministre de Justícia Alberto Ruiz Gallardón i que nega la capacitat de les dones per prendre decisions sobre els seus cossos i les seves vides, és la més restrictiva des de la transició. Un pas enrere de més de trenta anys que situa a l’Estat espanyol a la cua d’Europa en aquesta matèria.

Aquest projecte, un dels projectes bandera del govern Rajoy, despenalitza l’avortament únicament en dos supòsits: en cas de suposar un perill per la salut física o psíquica de la dona (durant les 22 primeres setmanes i havent de ser acreditat per dos professionals de la salut de diferents centres mèdics) o, quan l’embaràs sigui conseqüència d’un delicte d’abús sexual (durant les 12 primeres setmanes, juntament amb una denúncia de violació). L’avortament en cas de malformació del fetus queda completament restringit i sotmès als casos en què un facultatiu acrediti que el naixement pot suposar un perill psíquic per la dona o que l’estat del fetus sigui “incompatible amb la vida”.

Així, situant al centre de debat el fetus, el PP està posa en risc la vida de moltes dones que hauran d’avortar en condicions precàries i perilloses per les seves vides limitant el dret d'una dona sense recursos a decidir sobre la seva maternitat, donat que, com passava abans, les que puguin pagar-ho podran viatjar a Londres, i només sofriran la reforma les qui no tinguin recursos per escapar de la hipòcrita llei espanyola. A més resulta molt paradoxal que es restringeixi el dret a decidir sobre el propi cos de les dones a la vegada que es retira la partida pressupostària per subvencionar els anticonceptius o que s'han retirat pràcticament totes les ajudes per naixement del fill o la filla. La mare no compta i la maternitat deixa de ser una opció lliure per passar a ser una obligació imposada des de consideracions morals que, per acabar de tancar el cercle, parteixen d’un espai tan masculinitzat i misogin com el de la conferència episcopal.

Si el PP pretén protegir la vida pot començar per protegir la de milions de persones que dia a dia han de lluitar per sobreviure en gran part per culpa d’unes polítiques, les seves, que han deixat en la més absoluta misèria milers de llars. Que ens deixin a nosaltres el dret a decidir sobre es nostres cossos.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Quasi estic segur que un 80% dels PPeros votarien que sí a la pena de mort per actes terroristes, peró voten no a un abortament que una mare decideix portar a terme per les raons que siguin. Coherència total.

Joan

Anònim ha dit...

Estadística ( 80%), consultado a 10 PPeros 8 de cada 10 recomiendan "pena de mort".