diumenge, 30 de juny del 2013

Agraïm la participació a la VI Bicicletada


 
Un any més des de l’Altraveu, volem agrair la participació a la VI Bicicletada Popular en defensa dels camins, vies verdes i carrils bici, que com cada any han organitzat exitosament les Candidatures Alternatives del Vallès, amb sortides simultànies des de les diferents localitats en que aquestes tenen representació, per finalitzar enguany a Castellar, amb un total aproximat de 300 ciclistes.

Com cada any la Bicicletada, a part de ser un punt de trobada de tots aquells i aquelles que treballem per una manera diferent d’entendre i fer política des dels municipis, ens serveix per reivindicar l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport sostenible, saludable, eficient i ràpid. Tant per a moure’ns per dins els nostres pobles i ciutats, com per desplaçar-nos entre municipis, ja sigui per oci o per feina.

Reclamem una xarxa de carrils bici tant urbans com interurbans que permetin una mobilitat segregada dels vehicles motoritzats, incrementant la seguretat dels qui la utilitzen. Això ha de permetre que la bicicleta es converteixi en un mitjà de transport habitual.

El transport representa un 40% de l’energia consumida, i d’aquesta el 93% prové de la combustió de combustibles fòssils molt contaminants.

Cal impulsar politiques de canvi de model en el transport i en la mobilitat urbana i intermunicipal per que l’automòbil deixi de ser el transport majoritari en el 83% dels casos, on la majoria de desplaçaments són d’una sola persona i no arriben als 5km.

Si volem complir amb els objectius marcats internacionalment en reducció d’emissions de CO2 i d’estalvi energètic, el canvi de model en la mobilitat i el transport és cabdal. Cal ser valents i apostar per polítiques que possibilitin una bona xarxa de transport públic i les condicions per que l’ús de la bicicleta com a mitja de transport no suposi un perill per la integritat física dels usuaris.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Bona bicicletada i bons entrepans !!! Per cert gracies pel detall del tupper !!