dimarts, 25 de juny del 2013


El proper diumenge 30 de juny, les Candidatures Alternatives del Vallès (CAV), organitzen la tradicional Bicicletada Popular pel Vallès. Amb el punt d'origen a les diferents poblacions on les CAV tenen representació, aquest any farem ruta fins a Castellar (Plaça del Mirador) on gaudirem d'esmorzar, begudes i un obsequi de record. Amb un recorregut planer i a ritme de passejada, reivindicarem l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport sostenible, saludable, eficient i ràpid per a moure's per dins els nostres pobles i ciutats, però també per a desplaçar-nos entre municipis i per arribar als nostres llocs de treball.

Des de les CAV treballem i reclamem una major potenciació de la bicicleta des de les institucions públiques, amb la creació d'espais i vials adequats i segurs per al seu ús, continus i ben comunicats dins i fora de les poblacions i combinats amb el transport públic.

A molts llocs d’Europa o del País Basc per exemple, s’ha implantat una xarxa de carrils bici tant urbans com interurbans que permeten una mobilitat segregada dels vehicles motoritzats, incrementant la seguretat dels qui la utilitzen. Això ha dut a que la bicicleta s’hagi convertit en un mitjà de transport habitual.

Si ens creiem les polítiques mediambientals i volem realment complir amb els objectius marcats de reducció de la contaminació en diferents tractats internacionals, és hora de començar a aplicar mesures reals i valentes. A les CAV creiem fermament que el transport de les persones passa per una combinació de la bicicleta i el transport públic.

Malgrat l’acord aprovat per unanimitat al Ple Municipal d’abril de 2008, Castellar no compte encara amb un Pla Director per les Bicicletes, ni sembla que hi hagi interès a l’Equip de Govern per la seva elaboració. Fa temps que reclamem un altre model de mobilitat que aposti pels mitjans més sostenibles: caminar i anar en bici, no tan sols com a lleure sinó com a mitjà de transport habitual per desplaçar-se a qualsevol lloc. Ara per ara qui va en bici topa amb obstacles, itineraris discontinus, perills, etc.

La jornada del proper diumenge és una reivindicació per aconseguir una xarxa de vies verdes entre pobles, que permetin als seus ciutadans disposar d'una alternativa al cada vegada més insostenible vehicle privat.
 
En defensa del camins, les vies verdes i els carrils bici, vine a la bicicletada!