diumenge, 30 de juny del 2013

El cost de l'aigua seguirà alt per voluntat de l'equip de govern

 
En el passat ple de juny, l'Altraveu va presentar una moció per reclamar a l'equip de govern que abaixés el preu de la factura de l'aigua als habitants de Castellar, per considerar que els increments aprovats el mes de novembre eren completament desproporcionats i injustificats tal i com havíem expressat amb el nostre vot en contra en el moment de la seva aprovació per part de tots els partits a l'Ajuntament. La principal causa d'aquesta pujada és l'increment de gairebé el doble de la quota fixa de servei, un dels conceptes que formen la factura, que es paga sempre independentment del consum d'aigua de la llar. Segons l'equip de govern, aquesta quota es destina a cobrir les despeses fixes del subministrament d'aigua, entre elles el manteniment i les obres de millora de la xarxa.

Des de l'Altraveu creiem que aquests costos fixes no s'han incrementat el doble, de manera que és completament desproporcionat aquest augment, que suposa un increment d'entre 5 i 10 euros al mes per cada llar, que al final suposen uns 30 euros en la factura final. Des del govern i la resta de grups de l'oposició es va votar a favor de l'increment de la quota fixa de servei, sense donar arguments convincents. En el mateix ple, l'Altraveu va presentar una proposta de modificació del reglament que regula el subministrament de l'aigua, per tal de rectificar una estafa que es va introduir en l'última modificació d'aquest reglament el novembre passat, en un punt del ple on l'Altraveu també va votar en contra.

Aquesta estafa consistia simplement en canviar els noms d'algunes de les claus que configuren la xarxa, per tal que l'empresa subministradora (sempre segons la llei) es desvinculés del manteniment de la part de canonada que subministra l'aigua des de la canonada principal fins a les cases, passant així, aquesta responsabilitat als veïns. Aquest canvi en el reglament, que no s'ha justificat encara per part del govern, va ocasionar que en casos de fuites d'aigua en aquest tram, els veïns haguessin de fer-se càrrec de tota la reparació i els seus costos. Gràcies a la moció presentada per l'Altraveu, el reglament es tornarà a modificar per tal que aquest tram de canonada torni a ser responsabilitat de SOREA, l'empresa encarregada del subministrament d'aigua a Castellar.

Així doncs, des de l'Altraveu hem aconseguit rectificar un acord del reglament del subministrament de l'aigua, que perjudicava greument els castellarencs i les castellarenques, però no hi ha hagut la voluntat per part del govern, amb l'alcalde Giménez al capdavant, de rectificar la pujada del cost de l'aigua al nostre poble, que és única i exclusivament responsabilitat seva. Des de l'Altraveu seguirem lluitant per tal de defensar els interessos dels vilatans de Castellar, per sobre dels interessos de les grans empreses, com SOREA.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Aneu a saber com deu estar de lligat de mans i peus l'ajuntament amb els de l'aigua. Aixó fa pudor de cremat. Ara, aixó sí, a pagar el ciutadà, com sempre.