dijous, 2 de maig del 2013

La nostra regeneració democràtica

Marc Serrà i Dani Sagrera, els propers regidors de l'Altraveu
A l'Altraveu portarem a terme el relleu dels nostres portaveus a l'Ajuntament de Castellar. Hi ha dos objectius bàsics en aquest fet: per una banda visualitzar que la tasca a la institució és vocacional i per l’altra, facilitar un constant canvi de representants per tal que la màxima quantitat de persones puguin participar directament de la política municipal, entenent que, com a representants de l’assemblea no hi ha d’haver grans canvis en cap decisió ja que l'essència de l'Altraveu és la d'un projecte col•lectiu.Aquesta característica també forma part dels moviments socials, col•lectius diversos, candidatures alternatives en què participem al Vallès, etc. Ara bé, que no hi hagi jerarquies no vol dir que no existeixi organització. De fet, per a portar a terme la nostra acció social i política amb l'objectiu d'incloure tothom, es necessita vetllar tant per la forma com pel contingut de les nostres propostes a Castellar. Quan vam presentar-nos a les eleccions municipals vam fer-ho per guanyar entenent que per a això, era important ser al govern però no imprescindible, com ho aval•la tota la feina que hem fet a la institució, des de Cal Gorina o al carrer. Guanyar vol dir moltes coses. No és fàcil, tot s’ha de dir, especialment perquè la política està excessivament esbiaixada cap als interessos dels partits majoritaris que funcionen de forma representativa; Castellar tampoc n'és una excepció.

Les dinàmiques de funcionament dels organismes municipals encara perceben la ciutadania com a client de l'administració pública; com a subjecte passiu de la política. Tot i això, les mesures vers la transparència i la participació han anat apareixent no només en matèria de discurs sinó com a realitat en les nostres pràctiques a l'ajuntament: som l'únic grup que fa públics els seus comptes, per exemple. És per això que ens reiterem en el fet que la regeneració democràtica comença per la voluntat dels partits, també a nivell local.

Fa més de 6 anys que lluitem d’aquesta forma i les polítiques de justícia social que hem aconseguit aprovar a l'ajuntament en benefici de la ciutadania en donen fe; aquesta és l'autèntica victòria, poder seguir treballant per canviar el nostre entorn més proper. Així, acomiadarem, després de dos anys de portar la nostra veu al consistori a l’Elisenda Alamany i el Xavi Bella, a qui els agraïm la seva dedicació a l'hora de representar l’assemblea de l’Altraveu. Ara donem pas a en Marc Serrà i en Dani Sagrera, que segur que ho faran amb el mateix esperit al llarg dels dos anys que resten de mandat.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Marc i Dani, sabeu parlar en gos? Ja haureu comprovat que hi ha algú que el parla durant els Plens. MOLTA SORT !!!