diumenge, 16 de setembre del 2012

Cal Gorina segueix caminant


El proper dia 22 de setembre l'entitat de Cal Gorina celebrarà el seu primer aniversari. Durant aquest any s'ha configurat l'organització i definit el projecte d'aquest nou espai obert al poble. Les activitats i la gestió de l'espai es realitza a través d'una gestora formada per representants de totes les entitats que conviuen en aquest espai, buscant el màxim consens, obertura i pluralitat possible.

Dins els objectius principals de l'Altraveu hi trobem revitalitzar l'espai públic de Castellar, fomentar la  participació ciutadana i augmentar els espais de trobada i realització personal i col·lectiva, on poder realitzar qualsevol tipus d'activitat que fomenti i potenciï els valors, ideari i reivindicacions de L'Altraveu. D'aquestes inquietuts sorgeix el projecte de Cal Gorina, un espai que més enllà de ser la seu i lloc de reunió de L'Altraveu, vol esdevenir un referent al poble com a espai obert, plural, divers, viu i participatiu. Un lloc d'integració d'aquells que creuen que la transformació social és necessària i passa pel canvi d'aquelles petites coses que tenim més a prop, de petites accions locals que ens permenten avançar cap a una societat més justa, igualitària i feliç.

Durant aquest primer any de vida, el mas de Cal Gorina s'ha convertit en un espai transformador, alternatiu,  de coneixement i participació ciutadana. Han estat varies i diverses les activitats que s'hi han fet organitzades  per diferents col•lectius, entitats i associacions: cicles sobre energia, sobre gènere, contra els desnonaments,  presentacions de llibres, trobades, reunions i assembles de tot tipus de col·lectius, rodes de premsa,  exposicions reivindicatives, concerts en un entorn emblemàtic com és el pati d'aquesta antiga masia del  centre del poble i el naixement de la revaixella (http://revaixella.blogspot.com.es), entre d’altres. Des de L'Altraveu creiem fermament en el projecte i convidem a totes les castellarenques a venir, gaudir-lo, coneixe'l i participar, per tal de seguir creixent i fent de Castellar un poble millor per tots. 

Per molts anys Cal Gorina! 

Pots llegir també : Primer aniversari de Cal Gorina