dimarts, 17 de juliol del 2012

L'Altraveu demana millores en el manteniment de l'àrea de passeig de la Bruguera

Deteriorament de l'àrea de passeig del Pla de la Bruguera 

L’Ajuntament fa anys que no realitza el manteniment oportú i necessari per a fer-lo accessible i segur per a tothom

Sauló sense compactar amb roderes de bicicleta i petjades dels vianants on s'aprecia clarament l'enfonsament

L’àrea de passeig del Pla de la Bruguera és un recorregut per a vianants i bicicletes d’uns 1700 metres de longitud total, que baixa paral·lel a la carretera B-124 des de la ronda de Tolosa fins una mica més avall del carrer del Garraf. El pla de mobilitat urbana el defineix com un camí verd, a més de fer de pantalla visual i acústica entre la carretera i el polígon industrial.

Per aquest camí arbrat i enjardinat cada dia té un nombre considerable d'usuaris, que a peu o en bicicleta l'utilitzen tant per a esbarjo com a per a desplaçar-se fins als seus llocs de treball.

Fa anys que aquest camí de sauló està molt malmès i deteriorat, fent-lo inaccessible i poc segur, no només per les persones amb mobilitat reduïda que no poden accedir a aquest espai públic, sinó també per les bicicletes.

Al llarg del camí trobem forats considerables, trams malmesos per l’aigua que baixa quan plou i alguna zona on la sorra està solta i poc compactada, on s'enfonsen els peus o les rodes de les bicicletes al passar.

Des de L'Altraveu no estem demanant una gran inversió, sinó simplement que l’Ajuntament de Castellar assumeixi el manteniment que li pertoca com a qualsevol altre espai públic. La millora de les condicions d’aquest camí verd l'han de fer accessible i segur per a tothom i en qualsevol època de l'any, recordant que un manteniment constant permet també una millora del rendiment de les actuacions a realitzar.