divendres, 8 de juny del 2012

L'Altraveu s'adhereix a la campanya La pobresa no és un delicte


L’Altraveu-Candidatures Alternatives del Vallès presenta a Castellar la campanya europea La pobresa no és un delicte, engegada per FEANTSA (European Federation of National Organisations Working with the Homeless) i Housing Rights Watch.



Paquita Antonell, membre de Padrins Solidaris, i la regidora de L’A, Elisenda Alamany.


“En un estat social i de dret com el nostre, els poders públics tenen l’obligació de fer polítiques socials inclusives per eradicar la pobresa i no aplicar prohibicions per invisibilitzar-la”, explica Elisenda Alamany, regidora de L’Altraveu. Així, L’Altraveu se suma a la campanya europea Poverty is Not a Crime, amb la intenció de subratllar el greu impacte de lleis i regulacions, com l’ordenança cívica que vol aprovar-se a Castellar, que castiga els col·lectius més vulnerables del nostre municipi. La gent sense sostre, la mendicitat, la prostitució a la via pública, la gent que dorm al carrer o que busca menjar o ferralla als contenidors, són alguns dels col·lectius afectats per la nova ordenança que entrarà en vigor el proper juliol, si PSC, CIU i PP hi voten a favor. “Algunes mesures que volen aplicar-se a Castellar, ja han estat aplicades a Barcelona. La Síndica de Greuges de la ciutat en denuncia les conseqüències. Com pot ser que algú que dormi al carrer acumuli més de 100 multes? Si no volem pobresa als carrers, hem de treballar perquè això no passi, no estigmatitzar-la i voler-la invisibilitzar”. 

Per la seva banda, Paquita Antonell, membre de Padrins Solidaris, ha volgut destacar que “la pobresa a Castellar ja fa temps que és visible i que el perfil de la gent amb més necessitats està canviant. Per això cal una voluntat i una sensibilitat que no passi per la sanció perquè el problema si no s’afronta amb valentia, s’anirà fent més gran.” Antonell també ha destacat que no s’ha parlat amb entitats de caire social a l’hora de fer l’ordenança, tot i que portin molts anys treballant pel poble en el camp de la inclusió social. 

L’Altraveu vol posar de relleu la crueltat d’aquestes mesures i la necessitat de treballar en xarxa amb altres entitats i associacions que s’adhereixen a Poverty is Not a Crime. La campanya recorre cinc països europeus a dia d’avui, amb esdeveniments organitzats per grups locals a Brussel·les, Lió, Grenoble, Budapest, Atenes, Tessalònica i Castellar, entre d’altres. La campanya estarà activa durant aquest any i organitzarà diversos esdeveniments de sensibilització amb un extens treball sobre la criminalització de la pobresa en temps de crisi.