dilluns, 5 de desembre del 2011

Els Torrents de Can Bages i Colobrers amenaçats

Segons hem pogut comprovar, s’està construïnt un gasoducte que passarà dins del terme municipal i afectarà de ple dos torrents i els boscos que es trobarà al pas. El torrent de Can Bages, recentment afectat per la construcció del polígon industrial serà travessat prop de la desembocadura en el Ripoll (Estudi de recuperació paisatgística del Ripoll, informe de Xavier Mayor, desembre 2009) una zona de grans talussos. Després de travessar la carretera B-124 afectarà  els camps de Torre Turull i travessarà de ple el Torrent de Colobrers en una zona considerada parc forestal d'especial protecció (Pla de Gestió de l’Espai Natural d’interès local Torrent de Colobrers; informe de Josep Germain i Otzet, març de 2007). Segons el projecte que hem pogut consultar, per fer l’obra s’estan creant unes pistes d'entre 21 i 29 metres d'amplada pel pas la maquinària, arrasant tot allò que hi ha.
Ens preguntem de què serveixen els estudis que encarrega l’administració i que identifiquen quines zones s’han de protegir de forma especial, si quan es fan actuacions dissenyades per la mateixa administració s’obvien les seves recomanacions.  No entenem que al segle XXI, hi hagi tan poc control dels ajuntaments de Terrassa, Sabadell i Castellar sobre el desenvolupament d’aquestes infraestructures, ni tampoc la nul•la sensibilitat mediambiental que permet un traçat especialment agressiu en zones protegides.
També volem destacar que considerem del tot inadmissible la poca informació que s’ha donat a l’oposició sobre el traçat i el canvis d’aquest projecte.
Esperem que l’Ajuntament de Castellar no faci la vista grossa i actuï amb la màxima diligència per preservar el patrimoni natural dels rodals del municipi de Castellar.

4 comentaris:

Josep Maria ha dit...

Però això què és? Abans el volien trinxar amb un zoo i ara van aquests i deixen partir els torrents i els rius... mare meva!

Anònim ha dit...

Sortiran, com sempre, que els arbres estan mig morts, que son d'espècies que no valen res... Quina poca sensibilitat hi ha en aquest Ajuntament socialista!!
Bé, a lo millor ni s'en han enterat, de que s'estan fent aquestes destroces, ja que desde els despatxos poca cosa es veu.

Pep

Vicenç ha dit...

La destrossa d'aquest projecte ja es pot veure des de la carretera de Sabadell, milers de cotxes avui ho hauran vist. Però ningú està informant de res... en quin país vivim? Com sabem que això que dieu és cert?

Marta ha dit...

El bosc de can deu també està afectat, vaig anar-hi la setmana pasada i des d'allà es pot veure totes les obres del poligon de can bages i també el "cami" que estan fent pel gasoducte. Allà hi havia arbres centenaris i ja us dic jo que no estaben molts.