dissabte, 16 d’abril del 2011

Com funciona un ajuntament?


(Escoltar o baixar audio 40mb mp3)

La Guia de Govern Local elaborada per Jordi Bonet, president de la Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB) i Gemma Ubasart, doctora en Ciències Polítiques i membre de l’Altraveu, va ser presentada ahir a Ca l'Alberola.

La guia, encarregada per la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya, pretén ser un manual que expliqui el funcionament i l’organització del govern local. “Volem explicar com funciona un ajuntament i de quina manera la ciutadania i des del teixit social organitzat, pot incidir i participar al govern local”, explica Gemma Ubasart, doctora en Ciències Polítiques i número 4 de la candidatura de l’Altraveu a les properes eleccions municipals. " Conèixer la institució per dins, saber com funciona fa que el ciutadà també es corresposabilitzi del seu poble.
Un dels trets característics de la guia, segons Ubasart, és el seu llenguatge “entenedor i allunyat dels tecnicismes dels manuals de dret administratiu i els llibres de polítiques públiques”. “Hem traduït el llenguatge tècnic a un llenguatge quotidià”.

Per Jordi Bonet, president de la FAVB i coautor del llibre, la guia de govern local “hauria d’haver estat editada pels organismes locals”. “Existeix molt desconeixement sobre els recursos i canals que tenim per participar, informar-nos i reivindicar les nostres propostes i queixes. Hem de ser ciutadans i no súbdits”, assegura Bonet. “La ciutadania no és conscient del seu poder i de la seva capacitat d’incidir en el govern local”, afegeix el president de la FAVB.