dimarts, 8 de març del 2011

Comunicat referent a les actes de Junta de Govern Local

El 2 d’octubre de 2010, l’Altraveu publicava una nota on deia el següent:
http://laltraveu.blogspot.com/2009/10/rebutjades-3-mocions-en-foment-de-la.html

L’Altraveu proposava l’aprovació de mesures encaminades en un primer moment cap al foment de la transparència i l’accés a la informació. D’aquesta manera, demanàvem al govern que tornés a penjar al web les actes de les Juntes de Govern Local, ometent en cas que fos necessari dades personals si entraven en col·lisió amb la llei de protecció de dades.”

El 28 de gener de 2011, vam publicar la nota referent a la sentència del Síndic de Greuges:
http://laltraveu.blogspot.com/2011/01/el-sindic-insta-lajuntament-complir.html

El 4 de març de 2011, l’Actual publica que l’Ajuntament ha emplaçat a l’Agència Catalana de protecció de dades a fer un informe, del qual es desprèn un dictamen que textualment exposa que tot i que la publicació d’acords entre privats, sancions i d’altres on constin dades personals no és publicable “Tot això que hem exposat s'ha d'entendre sens perjudici del règim aplicable a la publicació dels actes i acords que s'adoptin en el si de la Junta de Govern. Cal no confondre el règim de publicitat de les deliberacions pròpies d'un òrgan col.legiat que consten a les actes de la sessió, amb el règim de publicitat predicable dels actes administratius  que s'adoptin en el si d'aquest òrgan

En data de 8 de març de 2011, l’Altraveu emet el següent comunicat:

L’Altraveu mai hem demanat que l’Ajuntament de Castellar pengi les juntes de govern local infringint cap llei, simplement demanem que es facin públics aquells acords i aquelles dades d’interès per a la ciutadania. I creiem que la sentència del Síndic de Greuges ja es pronuncia en aquesta línia.

Aquest fet denota una vegada més la manca de transparència de l’actual govern i l’aposta per la interpretació extrema davant de dos informes emesos per organismes com el Síndic i l’Agència Catalana de protecció de dades, davant dels quals aposta per no publicar els acords, tot i que no infringeixi cap llei. Que quedi clar que és una decisió política.

1 comentari:

Gemma ha dit...

En resum, VOLUNTAT POLÍTICA, en això i tantes coses... Hi ha moltíssima municipis que tenen penjades les actes al seu web, i hi ha també muncipis (menys) on les comissions de govern i comissions informatives són obertes al públic. Es més fàcil no fer res.