dimarts, 15 de març del 2011

Comunicat: L'Altraveu denuncia l'ús partidista del setmanari municipal l'Actual per part de l’equip de govern


Des de l'Altraveu denunciem l'ús partidista del setmanari municipal l'Actual. Ens sembla vergonyosa la poca cobertura que es fa d'actes sociopolítics locals excusant la falta de recursos humans, tot i mobilitzar part important de la ciutadania (presentació de llibre "Construint municipi des dels moviments socials", xerrades diverses com ara bé la de Plataforma Tren Castellar Centre, esdeveniments del teixit associatiu, etc). Per contra, ens trobem sotmesos a una sobresaturació d'imatges gratuïtes de l'alcalde, així com de l'equip de govern (finalització de cursos, visita d'obres diverses, inauguracions vàries). Denunciem novament l'ús de titulars tendenciosos com el que oferia la versió on-line del setmanari referent a la presentació del candidat del PSC, candidat com la resta, amb les paraules "l'alcalde que podria revalidar la seva reelecció". Aquest titular és insòlit en el tractament que estan fent els mitjans de comunicació a la comarca sobre les eleccions municipals. Sobretot, perquè en el moment que es presenta un candidat parlem d'alcaldables.
Reivindiquem la imparcialitat d'un mitjà que paguem entre tots/es castellarencs/ques. En el darrer número, a tall d'exemple, Ignasi Giménez copa la quota d'imatge del setmanari amb 6 imatges (una de les quals és la portada). Considerem que aquest fet és una demostració més de la poca independència que té aquest mitjà de comunicació. Quan el PSC era a la oposició va criticar repetidament el “Casa de la vila” perquè deien que era tendenciós, que ho era, en favor de l’anterior equip de govern de CiU. Ara que el PSC és al govern fa el mateix o pitjor. Els mitjans de comunicació públics s’han de cenyir a unes normes que garanteixin que la informació sigui plural, i és per això que creiem que cal una reunió urgent del Consell de Comunicació perquè valori si la línia editorial del setmanari compleix amb els criteris de pluralitat establerts pel mateix òrgan.

comunicat en format PDF (50Kb)


Notícia relacionada: e-noticies   El Pravda de Castellar del Vallès
1000 setmanaris més que la setmana anterior! 

Veure també: 
Els mitjans de comunicació local. Manipulació de curt abast però de gran intensitat
 

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Capo altre partit diu res?La força del poble, L'AltraVeu!
Miquel

Marta L. ha dit...

L'alcalde afable o l'home de palla?

Jaume ha dit...

Ja era hora que algú digués alguna cosa, és una vergonya el regalet sociata que trobem cada divendres pel carrer.

Anònim ha dit...

A mi m'agrada prou L'Actual, vist el que hi ha a altres llocs.
Mati

Elisenda Alamany ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Elisenda Alamany ha dit...

A mi m'agrada molt L'Actual. És un mitjà potent. Però la poca independència del setmanari el devalua. És més, el mateix govern malmet la seva acció amb aquesta voluntat de quota d'imatge.Fa de poca volada política. Vam creure molt en el format de L'Actual però és de justícia dir que el seu contingut és clarament partidista en favor del PSC.

Anònim ha dit...

IC fa temps que denuncia el partidisme, i la foscor en que es treballa...
i ningu els i fa cas!
grateu i trobareu petroli...