divendres, 11 de febrer del 2011

Polítiques socials, laborals i d'habitatge




Dissabte 19 de febrer es durà a terme la segona taula rodona del cicle “Construïm el programa de L’Altraveu”, aquest cop dedicada a habitatge i politiques socials i laborals. Des de l’assemblea de L’Altraveu hem buscat tres persones especialistes amb la intenció que encetin l’acte i ens dotin d’instruments de debat. També hem convidat entitats, col·lectius i persones a títol individual de Castellar que poden aportar el seu granet de sorra en relació amb aquest tema.

L’inici de l’acte anirà a càrrec de Lleonard Barrios, que exposarà les qüestions i propostes que hem treballat durant aquests quatre anys des de l’agrupació, així com també els reptes a complir. Posteriorment, es donarà la paraula a Ada Colau, Gemma Galdón i Manuel Navas. Colau treballa a l’Observatori de Drets Econòmics Socials i Culturals i és una de les impulsores de la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques (PAH). Ella és especialista de referència en qüestions d’habitatge en el seu vessant social a l’Estat espanyol (i també persona de contacte amb l’ONU). El seu assessorament ha estat molt útil a L’Altraveu durant aquests quatre anys. Concretament volem que ens expliqui la campanya que han llençat darrerament proposant un paquet de mesures a aplicar a nivell municipal, una de les quals és l’aprovació de mocions per la dació en pagament i que els nostres regidors defensaran en el proper ple a Castellar.

Galdón és investigadora de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques de la UAB i una de les persones del país que ha treballat de manera seriosa les polítiques públiques de seguretat i civisme des d’una perspectiva emancipadora. Posarà sobre la taula instruments per fer front al populisme punitiu i a la discriminació de persones nouvingudes, mesures per fomentar la cohesió social i evitar la criminalització de l’exclòs. En definitiva, propostes de treball per un municipi segur i respectuós amb els drets fonamentals. Finalment, podrem sentir les propostes que farà Navas, advocat laboralista, jurista i membre de la candidatura municipalista Entesa per Sabadell que parlarà de politiques laborals, i sobretot, d’allò que poden fer els governs locals per lluitar contra l’atur i a favor d’un treball productiu de qualitat. 

La teva opinió ens importa, t’hi esperem!!