dimarts, 21 de desembre del 2010

18.000 cotxes més a la carretera

  
L’Altraveu, assessorat per un tècnic en mobilitat, va fer la previsió que el nou polígon de Can Bages generaria com a mínim uns 15.000 viatges més que s’han d’afegir als 31.000 de trànsit actual. Sobre aquesta previsió, el regidor del PSC, Pepe González, va escriure: “D’on treu l’Altraveu, tan defensora del rigor, que el polígon generarà un trànsit de 15.000 vehicles diaris? Qui ha fabricat aquesta mentida? Ni anant tots els votants de l’Altraveu, de visita, 10 o 20 vegades al dia (en cotxe) s’aproximarien a la xifra.” Ara, segons la diagnosi del nou Pla de Mobilitat Urbana elaborat per l’empresa Greccat, en seran més de 18.000. Cal afegir, que malgrat l’impacte del polígon, no es va exigir als promotors que fessin l’estudi de mobilitat tal i com regula la llei. Com és possible que l’administració no exigeixi aquest estudi als promotors? Quan es pensa fer aquest estudi? Cal que el polígon estigui en marxa per veure el seu impacte?
L’Altraveu va denunciar la innecessarietat del polígon que respon a interessos especulatius,  i que no té cap cura per l’entorn (recordem que s’està urbanitzant sense cap estudi d’impacte ambiental). Quan es van iniciar les obres, l’Altraveu va fer una proposta per compactar el polígon mantenint la mateixa edificabilitat i procurant respectar més l’entorn, però aquestes propostes mai s’han tingut en compte.
Pel que fa al desenvolupament de les obres, la resposta a l’expedient de protecció que vam presentar el juliol de 2009 ens dona la raó en relació a la incorrecció cartogràfica del projecte en la zona del torrent i sobre la destrucció i els abocaments de runa i deixalles en una zona requalificada com a espai verd del costat del mas de Can Bages. Aquesta és la sensibilitat que ha mostrat l’equip de govern en relació als nostres espais verds. Del mas de Can Bages (s.XIV) diuen que no té cap valor perquè el catàleg de béns a protegir encara no s’ha aprovat, com si el tràmit administratiu de l’aprovació del catàleg sigui el que determini el valor del béns que s’inclouen. La resposta a l’expedient ignora l’existència d’una mina d’aigua al costat del mas, tot i que està perfectament catalogada en el llistat de fonts, mines i punts d’aigua elaborat pel Centre Excursionista de Castellar. 
Tot això és el projecte del nou polígon de Can Bages. Un conjunt de despropòsits. Cal que Castellar ho sàpiga. 

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Moltes gràcies per la informació. Si no fos per aquest web, com ens enteraríem els castellarencs del que passa? L'Actual cada cop te més notícies insubstancials.
Carla V.

Ernest ha dit...

Però l'Actual fa notícies?

Anònim ha dit...

no aguanto mes els comentaris del IMPRESENTABLE, XULESC, BOCAMOLL, SETCIENCIES,MALEDUCAT, PEDANT, APRENENT DE MONTILLA SUSPES AL PRIMER MODUL, DEL JOSE GONZALEZ "PEPE" si us plau feu-li menjar la seva PEDANCIA!!
salutacions de un que esta a punt de vomitar!!!