dimecres, 4 d’agost del 2010

Més sobre transport públic a Castellar

Parada anul·lada el 2 d'agost de 2010

L’Altraveu ha presentat diverses propostes al ple municipal per millorar el servei de transport públic de Castellar.

En el ple del 29 de gener de 2008 es va aprovar per unanimitat una moció perquè de la forma més immediata possible es pogués creuar la carretera B-124 sense córrer el risc de ser atropellat a les parades del bus de la zona industrial.

Amb més de dos anys
el govern actual ha estat incapaç de trobar una solució a aquest problema. Ara, a principis d’agost PTOP diu que no es pot fer responsable d’aquest perill i opta per la supressió de les parades properes al polígon industrial en ambdós sentits de la marxa (les de la benzinera i les de la Ctra. De Sabadell C/Garraf).

El dia 2 d'agost els usuaris que van anar a esperar-se a les parades es van trobar amb el rètols penjats i veien com el bus els deixava a la parada.

Sembla increïble que la solució a aquest problema passi per la supressió d’aquestes parades a la zona industrial. És inadmissible que l’única solució sigui l’eliminació sense previ avís. Amb aquest fet el servei de transport públic de Castellar limita el seu servei i es posa al llindar de la precarietat si s’afegeix a això la impuntualitat del servei al mes d’agost.

Quin són realment els horaris durant el mes d’agost? A les parades només s’informa dels horaris en temps laboral i entre parèntesi diu - (excepte agost) -, però quina és la freqüència del cotxe de línia, com podem planificar el nostre viatge?

És molt lamentable tot el que hem anat denunciant al llarg d’aquests anys en matèria de transport públic, ens consta que molta gent emet queixes però sense cap efecte. Aquesta assignatura pendent del govern no és una prioritat, com tampoc ho va ser pel govern anterior. És cert que hi ha responsabilitats que corresponen a altres administracions però això no eximeix que els responsables del municipi puguin actuar i emprendre accions per resoldre problemes tan bàsics i necessaris per la comunitat com aquest: l’accés digne al transport públic.