dimarts, 20 de juliol del 2010

Transport públic des-adaptat

De què serveix la plataforma que ens va costar 10.000 euros?

A Castellar, l’únic mitjà de transport públic que ens transporta més enllà del municipi és l’autobús. Política Territorial i Obres Públiques és qui va atorgar a l'empresa Sarbús la concessió per a l'explotació de la línia interurbana i la titularitat de la línia urbana és a càrrec de l’Ajuntament de Castellar.

És cert que aquest mitjà de transport ha millorat molt amb els anys, però darrerament hem sabut que ciutadans/nes que necessiten la rampa d’accés per poder pujar a l’autobús no poden fer-ho perquè aquesta no sempre funciona. Les persones afectades ens han comentat que ho han posat en coneixement de l'Ajuntament i que la resposta que han rebut és que ho denunciïn a l'empresa Sarbus. Aquesta empresa els ha dit que estan intentant de trobar una solució i de moment tan sols els aconsellen que quan vulguin agafar el bus truquin abans perquè aquesta prevegi un cotxe de línia amb una rampa efectiva.

En primer lloc, caldria puntualitzar que Sarbus té l’obligació que en tots els autobusos les rampes funcionin correctament. Ara sembla que això és un atzar i en alguns casos han d’esperar fins a tres autobusos per poder pujar. En segon lloc, l'ajuntament no pot dir que la culpa és de l'empresa i rentar-se les mans. A l’'administració pública li correspon atendre els ciutadans i fer que els serveis que ofereix tant directament com indirectament, a través de les concessions, tinguin un correcte funcionament.
No cal dir que aquesta situació és del tot inadmissible i que uns i altres haurien de donar una resposta efectiva a un problema d’extrema gravetat que vulnera els drets bàsics dels usuaris del transport públic.

A més d'aquest problema, tal i com hem denunciat reiteradament, no s'ha fet cap actuació en tot el mandat perquè els usuaris de les parades que hi ha als costats de la B-124, a l’alçada de les benzineres, no es juguin la vida travessant una carretera on passen 31.000 vehicles diaris. Fa més d'un any que també hem denunciat que la inversió d’uns 10.000 euros per posar una plataforma a la parada del carrer Tarragona, darrere el camp de futbol, ha estat llençar els diners perquè els contenidors que hi ha al costat de la parada de l'autobús no permeten apropar-se prou perquè els usuaris s'hi puguin aproximar per pujar i per baixar còmodament.
Calen solucions.