divendres, 30 d’octubre del 2009

Memòria històrica

Sembla que el monument a la memòria històrica ja està assignat, definit i ubicat. En el darrer Consell de Cultura es va presentar la proposta que dues persones van decidir en la Comissió d'Història Local. Fer això així considerem que és una manca de respecte envers el propi Consell de Cultura, la gent que forma la Comissió d'Història Local i la resta de ciutadania.

Aquest acte és una bona excusa per implicar el poble. En les escultures que posem al carrer i que paguem amb fons públic, tothom ha de poder participar en el procés i encara més si és per commemorar coses tant injustes i importants com aquestes.
El nou govern ja ha presentat el projecte de l'escultura als portaveus dels diferents grups municipals, ha explicat on la pensen ubicar i ha dit el nom de l'escultor que la farà (el mateix que va pintar les boles de la Plaça Major), ha reconegut que s'han equivocat en el procés però que no pensen rectificar. Nosaltres també creiem que és un error fer-ho així i per tant estaria bé rectificar i si no millor estalviar els esforços i diners per destinar-los a altres necessitats que té el municipi.

No dubtem de la qualitat i la vàlua de la persona a qui s’ha encarregat aquesta obra però la forma, el lloc i l’autor de l'escultura hauria de sorgir d'un treball col•lectiu ciutadà. En el municipi encara hi ha persones que han viscut aquesta dura part de la nostra història i hi tenen molt a dir, elles poden transmetre els sentiments, els noms i els detalls d'uns moments que mai més s'han de repetir. Tot aquest conjunt de coses són les que han d'acabar donant forma i lloc a l'escultura. Cal que l'acte sigui cosa de tots i totes. Cal fer l'esforç per fer-ho junts, no només des de visions, capricis o compromisos personals que aquest nou govern pugui tenir amb segons qui. No serveix de res que ens facin obres sense ànim de lucre si per compensar després les hem d’acabar pagant més cares. Aquest no és un acte polític, sinó un acte CIUTADÀ amb majúscules.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Això són coses del Pepe. Aquest home ens portarà a la ruïna. Fins i tot amb el més sagrat crea merder i polèmica. I l'Alcalde fent de comparsa. Farà sants a la Gatell i al Coromines. Garzón, Garzón, enrecorda't de Castellar