divendres, 3 de juliol del 2009

Acusacions malintencionades

El PSC de Castellar ha acusat l’Altraveu de no voler condemnar el darrer atemptat d’ETA. Aquesta afirmació no respon a la realitat ja que l’Altraveu va condemnar enèrgicament l’atemptat que va acabar amb la vida de l’Inspector Eduardo Puelles García, va expressar la seva total oposició a la utilització de la violència i va recalcar que la vida humana és el primer dels drets humans. Per tant, l’acusació del PSC no podem sinó considerar-la una malintencionada maniobra. Una altra cosa és subscriure el comunicat que se’ns va presentar. Seguint una directriu del seu partit, ara que governa al País Basc, l’equip de govern va presentar una proposta de moció al ple de la qual no es podia modificar ni una coma i que, per tant, obligava a la resta de grups municipals a una adhesió infrangible. Com als vells temps d’un règim ja passat. Aquesta actitud de “conmigo o contra mí”, sense matisos, sense discussió possible, recorda l’actitud dels temps més durs del PP quan semblava que aquests eren els únics posseïdors de la veritat. Recorden Aznar afirmant que a l’Irak hi havia armes de destrucció massiva i desprestigiant tots aquells que no hi estaven d’acord gairebé acusant-los de còmplices del règim de Sadam Hussein?
L’Altraveu va oposar-se a la part del comunicat on es demanava “el suport incondicional a les forces i cossos de seguretat de l’Estat”. La paraula “incondicional” no és de rebut en aquests casos ja que no totes les actuacions policials s’ajusten al que seria desitjable en una democràcia. Tan sols cal fer una ullada als informes anuals d’Amnistia Internacional. No diem que de forma general aquesta sigui l’actuació de les forces i cossos de seguretat de l’Estat, però aquests casos no fan aconsellable donar-hi un suport “incondicional”, i per això ens vam abstenir a la votació. L’actitud del PSC de Castellar del Vallès, incapaç de buscar el consens i tergiversant el sentit del nostre vot és molt perillosa, i els apropa més a membres del seu partit condemnats per la "guerra bruta" com Rafael Vera, que a personatges més solvents democràticament com l’Ernest Lluch, buscador incansable del diàleg i el consens per aconseguir la pau.

15 comentaris:

Anònim ha dit...

Felicitats ! ! !

sou valents ! !!

Anònim ha dit...

Quina deu ser ara la que porten de cap els socialiestes amb aquesta campanya de desprestigi cap a l'Altraveu. Aviat s'han contaminat els joves de l'equip de govern de les males arts del vell PP si és que mai han tingut arts pròpies. Tants anys esperant el canvi polític a Castellar perquè en tan sol dos anys al poder hagin fet bons als convergents. Patètic!

Anònim ha dit...

No us deixeu intimidar pels qui han fet de la política el seu modus vivendi. Només fan el que saben fer. Si tinguéssin un mínim de decència política no s'atrevirien a acusar níngú. Ells són els que han de reflexionar sobre la legitimitat que tenen governant amb un trànsfuga.

Anònim ha dit...

ôstia... m'alço el barret!
S'agraieix que en aquest poble hi hagi com vosaltres.
Es podria dir més fort, però no més clar.

Anònim ha dit...

No vull, ni per un moment, pensar que els socialistes estàn a favor de la tortura, o, millor dit, que no els sap greu que en el món, ja sigui a Xina, a Espanya, a Euskadi, a qualsevol lloc, es pugui portar a terme la tortura, vingui de qui vingui, i la practiqui qui la practiqui. No vull admetre que l'Ignasi, l'Antònia, el Pepe, l'Òscar, la Pepa, el Jordi, l'Aleix, el Joan, la Glòria i la Mercè, accepten que es pugui torturar; cony!, jo els tenia per persones normals i correctes!!!!.
Ara bé: si realment no volen la violència ni la tortura, vingui de qui vingui, o sigui qui sigui el violent o el torturador, per què no ho poden dir públicament?
Laa meva imaginació em fa arribar a la conclusió de que aquesta moció presentada en el darrer Ple va ser escrita pel Partit Socialista Basc amb els testicles agafats pels del Partit Popular Basc per si canviaven alguna coma o punt, i, és clar, a Castellar, per molt que L'Ignasi, l'Antònia, el Pepe, l'Óscar, la Pepa, el Jordi, l'Aleix, el Joan, la Glòria i la Mercè, per molt que no admetin la tortura, no ho podien dir. Peró el fet aquest de no dir-ho també fa que es pugui pensar: i si l'admeten?...

Anònim ha dit...

Òstia, anònim nº 5: perque no els hi dius a l'Actual, tot aixó? Així ho tindrien als morros per reflexionar internament tal com demanen que ho fagi l'altraveu i esquerra. Aqui igual no s'enteren de lo que dius.
Animat a dit-ho a l'actual.

Anònim ha dit...

Hola, anònim nº 6; jo soc el 5. Aixó que dius de publicar-ho a l'Actual, no ho crec convenient, ja que dubto que sortís publicat. A l'Actual hi ha censura. Peró estigues tranquil/la, que segur que algú d'ells ho llegirà en aquesta web, i s'en enteraràn tots. Dubto que contestin o facin algún comentari, ja que des de el moment que no van voler canviar ni un punt ni una coma de la moció, vol dir que aquesta política de violència de primera i de violència de segona, va amb ells.
No accepten un atemptat, com tampoc ho accepta l'Altraveu i Esquerra, peró accepten tortures.
Ep, aixó és el que dedueixo, ja que no ho han desmentit, de moment.
La reflexió interna crec que l'han de fer ells, més com a persones, que com a partit.
Estic segur que els de l'Altraveu i els d'Esquerra dormen molt tranquils; ells, potser tenen malsons.

Anònim ha dit...

A veure per on començo. Vaig treballar a la càrcel de Huelva de voluntària fa anys i entre d'altres, hi havia presos etarres. Us puc dir clarament que ningú no els torturava ni els tractava malament. Conec gent que treballa a les forces de seguretat i no es tracta malament a aquesta gent que us recordo que mata per matar.

Conste que estic d'accord amb les reividicacions basques, de fet hi he estat una mica implicada però aquesta gent el que fa es tirar per terra tot el treball de la gent de bé que s'ho "curra" legalment.

Ja n'hi ha prou! No estan maltractats ni res d'aquestes històries, hauríeu de parlar amb algú d'ells per veure la sang freda i l'odi que tenen al cor, i la rentada de cervell que li han fet a alguns que han llençat la seva vida a les escombreries per res.

No dic que un partit o un altre tingui la raó absoluta perquè no n'hi ha de raons absotules (de fet el "meu" partit no hi es per enlloc aquí); dic que no es pot estar a bé amb tothom, i que amb el tema de l'ETA, desgraciadament, o s'està a favor o en contra. Jo mateixa, he treballat en moltes històries com a voluntària i he lluitat contra vertits, contra maltractaments i a favor de col·lectius ben diferents. Potser en una altra cosa us donaria la raó, però no aquí. Ho sento.

Jo mateixa

Anònim ha dit...

Que els etarres per més assessins que siguin, que ho són, i per més condenables que siguin les seves accions, que ho són, no justifica que om hagi de donar suport incondicional a la policia perquè es pugui saltar l'estat de dret.
No en dubto de la seva sang freda, de l'odi que porten al cor i de la rentada de cervell, però tampoc en dubto que per condenar-los i aillar-los hagim de renunciar a tot esperit crític i ens hagim de situar a la seva mateixa alçada però en el cantó contrari. Ho sento, no renunciaré mai a pensar per mi mateix. Dius que coneixes a policies bons i no en dubto; jo en tinc a la meva família, però no estem parlant d'això. Si no entens això i t'obstines en veure i pensar en blanc i negre, no val la pena continuar parlant perquè no és la lògica i la raó el que fas servir en el teu discurs sinó les emocions i els sentiments. Absolutament legítim, només faltaria, però a les emocions i als sentiments no més se'ls pot escoltar però no discutir ni raonar amb ells.

Anònim ha dit...

Si no ho he entès malament, el que diu aquesta noia és que encara que es condemni la violència i als etarres i per més vegades que es digui i es reafirmi, si no es recolza tot el que diu el partit socialista con punts i comes se és realment proetarra i es diu el contrari d'allò que es diu. Interessant.

Anònim ha dit...

Benvolguda,
Sé que és dur entendre que en el nostre nom es tortura, o que a l’Estat espanyol hi ha presos política, però també de consciència (segons definició d’AI). També comprenc que les informacions que rebem dels mitjans de comunicació dificulten fer una anàlisi de la qüestió en la seva complexitat.
Hi ha una dada, però, que no m’acaba de quadrar. Seguint el teu argument, considerant que els “etarres” com tu dius son éssers de sang freda i sense cor, tios i ties durs i fanàtics, monstres repugnants... no entenc com a la primera de canvi s’autoinculpen de delictes que els poden portar 40 anys a la presó. I no només això, també “acusen” a familiars, parelles, amics... de delictes similars. Només em queda pensar que en alguns casos alguna cosa succeeix durant la detenció incomunicada (periode sense accés a metge o advocat de confiança). És creible que amb una estada de 5 dies a comissaria una persona passi de ser un monstre fanàtic a colaborador actiu amb l’Estat?
Existeixen moltes dades, que com a mínim poden fer pensar. Et recomano una ullada pels documents penjats a la web de la CPT (formada per 40 organitzacions de drets humans de l’Estat espanyol): http://www.prevenciontortura.org/spip/documents.html. Pots trobar-hi informes sobre la situació tortura a l’Estat espanyol durant els últims 5 anys per la propia CPT, així com també informes d’organismes internacionals.
Com a mínim, crec que poden introduir el dubte en algunes certeses... Una abraçada!

Anònim ha dit...

És tan bruta la política, i són tan "porcs" els polítics, bé, no tots, peró sí un que es digna a escriure en el seu blog que els de l'Agrupació d'electors busquen excuses per a no denunciar un assassinat.
Suposo que té accès a l'Acta del Plé, i , si no, feu-li arribar, i refregueu-li per la cara dura que té, i que vegi que l'Altraveu vàreu comdemnar l'atemptat amb més força, si cal, que el seu partit.
No és denunciable aquest comentari que fa, davant la justícia?
Al PSC, no li cau la cara de vergonya que un regidor posi aquest comentari al seu blog?
Un socialista inteligent li faria retirar JA!!!!!!.
Espero que es retracti.

Anònim ha dit...

Malament haver d'utilitzar tot això per desprestigiar la gent de col.lectius locals.
És perillós que això passi en un municipi com Castellar del Vallès.
Ja ho van intentar vells coneguts del nostre poble durant la campanya electoral utilitzant eines semblants, per desprestigiar alguna membra de l'Altraveu.
Els titulars i els comentaris que publiquen els socialistes de Castellar tenen mala baba.
No cal gastar més minuts de temps amb aquest tema, que el poble està ben empantanegat i l'Altraveu ja no ho pot deixar més clar.

Anònim ha dit...

En cap moment em sembla que vaig promoure la tortura, no sé si va ser que em vaig explicar malament. Tampoc crec haver dit que qui no signi un paper sigui cap terrorista, però si així us quedeu més tranquils tant em fa.

Simplement em va semblar interesant aportar el meu punt de vista tenint en compte que he conegut el problema de prop, suposo que només es pot escriure si hi estàs d'accord...

Al anònim de 5 juliol a las 19:11, gràcies per la teva resposta educada. Obviament no posaria la mà al foc per ningú, y he de donar per fet que a tot arreu hi ha gentussa i que pot ser s'hagin passat algún cop, cosa aquesta que seria la primera en denunciar, però el que dic es que no es pot generalitzar i evitar un recolzament a un col·lectiu sencer per un parell de bèsties que, tal com els etarres haurien d'estar en presó.

És interessant el que dius perquè jo s'ho vaig preguntar un cop a un nano, que perquè admetien aquests crimens tan horribles i em va dir que, potser alguns es veien obligats per les circunstàncies, però que un bon soldat havia d'estar orgullòs de la seva obra i que el seu càstig era el seu premi a ulls del seu poble (no m'en recordo de les paraules exactes però més o menys).

Potser, per arribar-hi a un accord, s'haurien de vigilar més de prop les actuacions contra aquest col·lectiu per tal d'assegurar-nos que tot es fa conforme a la legalitat, però el que he vist fins ara, i del que m'han parlat està lluny de la tortura. Només era això, sento que alguns no m'hagin entès.

Anònim ha dit...

Sap greu que una "persona" amb responsabilitats a l'Ajuntament, s'atreveixi a dir lo que diu. Aquests son els que ens han de governar? Aquest energúmen és el primer tinent d'alcalde? Aquest poble es mereix tenir un governant com aquest "senyor"? Només per la mentida tan greu que diu de que l'Altraveu no va denunciar l'atemptat, ja hauria de dimitir, i, si no ho fa, l'Alcalde l'hauria de fer plegar. PER DIGNITAT DEL PARTIT SOCIALISTA, si us plau!!!!!
Feu callar aquest bocamoll d'una vegada els mateixos del partit. Jo us vaig votar, peró no ho tornaré a fer mai més. I, com jo, bastanta gent amb els que he anat parlant; voliem un canvi, peró hem anat a pitjor per culpa d'aquests que volen fer veure el que no és. Ja n'hi ha prou. Sigueu correctes, cullons!!!! L'Altraveu us està passant la mà per la cara i aixó us dol, peró és que son més persones que vosaltres. Si la cosa no canvia, en les properes eleccions, votaré Altraveu.