divendres, 8 de maig del 2009

Desídia al Casal d'Entitats

Ja hem dit moltes vegades que el Casal d’ Entitats no compleix les condicions mínimes de seguretat i protecció envers les entitats que s'hi allotgen i hi treballen. Les entitats no han estat mai una prioritat per als nostres governants, i aquesta desídia que ja ve de fa temps, s'està agreujant cada vegada més (només cal veure tots els formularis que s'han d'omplir per optar a una subvenció i la retallada de pressupost d'aquestes). Estem malmetent el nostre patrimoni cultural (menyspreant les entitats) i l'arquitectònic (permetent que es deteriorin per deixadesa edificis d'arquitectura singular i/o emblemàtics).
Aprofitant la deixadesa d'aquest espai públic, des de fa un temps s'estan donant casos de robatoris que han afectat diverses entitats. El cas més recent és el robatori del material de la festa que vam organitzar l'Altraveu (d'un valor aproximat de 500 euros) que havíem guardat puntualment i que ha desaparegut de la nit al dia.
Des de l'Altraveu ja hem denunciat en reiterades ocasions l'estat de deixadesa en què es troba aquest edifici, vam denunciar l'estat de les pintures que hi havia l'antiga sala de plens que finalment s'han deixat malmetre o el mal funcionament de la calefacció que durant l'hivern funciona sempre al 100% de consum tant de dia com de nit, faci fred o faci calor malbaratant energia i diners. És més, l'edifici té problemes estructurals però a aquest nou govern això tampoc li sembla alarmant ni preocupant.
Ja vam proposar des de L’ Altraveu que una part de la inversió del Fons Estatal d'Inversió Local (FEIL) es destinés a la restauració d'aquest espai, però sembla que aquí la intervenció no esdevenia lluïda i evident i és que rendeix molt més electoralment asfaltar carrers que actuar en espais com aquests que demanen inversió a crits des de fa anys. Com pot ser aquesta deixadesa en un espai municipal d'aquestes característiques? Des que el Punt Juvenil va traslladar-se a la Plaça Major no hi ha cap persona responsable que gestioni ni vetlli pel correcte funcionament d'aquest emplaçament.
Pensant en el futur "Centre Cívic" esperem que aquest espai defugi la fórmula plantejada al Casal d’ Entitats i que no resulti tan sols un alberg d’entitats. L’Ajuntament ha de tenir clar que caldran persones per dinamitzar-lo, per crear xarxa entre les entitats que hi visquin. Això ja ho saben! Bé, ara només cal esperar que ho facin.