dijous, 9 d’abril del 2009

Quan informar és un dret

A l’Altraveu aquesta setmana hem rebut una notificació del regidor de l’àrea de territori, el Sr. Canalís, en que ens informava que no està permès penjar cartells a les marquesines del municipi, l’acompanyava un ampli reportatge de 20 fotografies a color dels nostres cartells penjats a les marquesines de la xerrada de mobilitat que s'havia fet el dia abans. Te raó el regidor - hem penjat cartells -, i nosaltres afegim: ho continuarem fent. Quan realitzem un acte o portem endavant una iniciativa volem informar i convidar a ciutadans i ciutadanes a participar-hi, i una de les formes de difusió més clàssiques és el cartell.

El debat d’on penjar la informació no és una qüestió nova.
En diferents ocasions, incloent el Ple Municipal, des de l’Altraveu hem informat a l’equip de govern que a Castellar no existeix gairebé cap espai per a què entitats i col·lectius puguin dur a terme la publicitat dels seus actes i creiem que el dret a la informació ha d’estar garantit, essent necessari que des de l’Ajuntament es facilitin aquests espais. Sembla que a Castellar, si no ets institució pública o empresa (és a dir, que pagues diners o tens mitjans públics) l’espai de comunicació amb la ciutadania es redueix a la mínima expressió. Degut a aquesta manca d’espai, nosaltres, però també altres col·lectius, hem hagut de cercar alternatives. Sempre hem pensat que les marquesines són un lloc ideal per col·locar cartells: espai visible i que a més no molesten a ningú (cal dir que quan acaba l’acte els traiem).

En definitiva, que ens hagués agradat que la resolució del problema de la manca d’espais que tenen entitats i col·lectius per fer publicitat dels seus actes o per difondre informació s’hagués resolt amb la mateixa celeritat amb que aquesta amenaça de denuncia s’ha realitzat. Esperem, doncs, que tot això hagi estat un error i una descoordinació solventable.
Esperem doncs que la voluntat de l’equip de govern no hagi estat en cap moment silenciar el teixit social actiu del nostre poble.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Quan es pinta una façana d'un local com heu pintat el vostre, no fa falta ser gaire espavilat per saber que i deu haver alguna legislació municipal que ho regula.
Quan es comercialitza, en el mateix local, amb fruites i verdures sense tenir cap mena de permís ni garantia sanitària, també estaríem parlant de vulnerar els vostres drets o els del la resta de comerciants d'aquest poble que paguen els seus impostos i compleixen amb la llei?
Sigueu més cívics i no embruteu el mobiliari urbà que tants diners ens costa a tots els castellarencs i castellarenques netejar.