dimecres, 1 d’abril del 2009

L'últim ple de març


Transport públic
En el darrer ple, arrel de la demanda de diferents usuaris de transport públic, l'Altraveu va suggerir que a la parada del bus del Carrer Tarragona es modifiqui la ubicació dels contenidors de deixalles. En la situació actual, l’autobús no es pot apropar correctament a la plataforma que hauria de facilitar pujar i baixar del bus als usuaris. També es va sol·licitar que s'estudiés la possibilitat de posar a la paret del camp de futbol algun element que protegís a la gent que espera el bus, així com tota aquella informació i mesures que contempla el Pla Director de Mobilitat de la Regió Metropolitana, mesures que ja es van aprovar en el ple de l'abril de 2008. Un problema similar d'accessibilitat també es dona en la parada que hi ha davant la plaça de la Fàbrica Nova (Espai Tolrà), en aquest cas sembla que és el mal disseny de la pròpia vorera que no permet l'aproximació del vehicle i per tan no facilita l’accés al bus.

Tiferca
En relació al segrest de la concessió a Tiferca del control de la zona blava i del pàrking soterrat de la plaça major per falta de compliment del contracte, l’Altraveu va donar suport a la proposta. No obstant, també vàrem indicar que aquesta empresa té un llarg historial d'incompliments, denunciats reiteradament i sobre els quals l’ajuntament no ha donat mostres de tanta celeritat i interès. Parlem del problema de les obres del col·legi la Immaculada, on tenen 4 aules i un gimnàs sense poder utilitzar per les esquerdes causades per unes obres realitzades sense seguir el projecte inicial. També parlem de Can Bages on les obres, ara aturades, han fet malbé zones qualificades com a verdes, han colgat de runa una mina d’aigua i han barrejat deixalles perilloses amb la runa. L’Altraveu considera que aquests elements, també són importants per una acció més decidida del Govern Municipal per tal de defensar els interessos comuns.

30 anys d'ajuntaments democràtics
L’Altraveu també va donar suport a la moció de reconeixement dels 30 anys de funcionament dels ajuntaments democràtics. No podia ser d’altra manera, però també vam recordar que per apropar la política municipal al ciutadà, cal establir mecanismes de participació adequats. I és per això que el febrer de 2008 vàrem presentar una moció per facilitar la participació en els plens de grups nombrosos de veïns que vulguin exposar una problemàtica concreta. Aquesta moció va ser rebutjada per tots els grups municipals, els mateixos que ara donen suport a una moció que demanda un major apropament de la política al ciutadà. A tots els grups municipals els recordem que els fets i no les paraules poden permetre-ho, i que actuïn en conseqüència.