divendres, 24 d’octubre del 2008

Que no se’ns escapi el tren

L'Altraveu estem molt preocupats per la mobilitat. Hem presentat al Ple Municipal diverses propostes relatives a aquest tema. En una demanàvem millores en la informació i el servei de la Vallesana, cal que a totes les parades hi hagi coses tan bàsiques com plànols, horaris... informar bé a l’usuari és una bona manera de potenciar l’ús i l’eficiència d’aquest mitjà. Malgrat ser aprovades encara estem igual.

Encara està pendent també el compromís que l’equip de govern municipal va adquirir per assegurar el pas dels vianants a la carretera B-124, quan van a treballar als polígons i l’han de creuar per agafar el bus. El dia que hi hagi un accident ens lamentarem i potser aleshores es prendrà alguna mesura.

Tampoc podem oblidar la repercussió que el nou polígon de Can Bages generarà a la B-124. L’únic estudi presentat pels promotors no s’ajusta als criteris de l’Estudi d’Avaluació de la Mobilitat Generada (Decret 344/2006), i la poca informació que aporta té greus deficiències en els càlculs. La construcció del polígon ja ha començat i no s’ha pres encara cap mesura per l’impacte que tindrà en la ja col·lapsada carretera.

Varem gaudir fa pocs dies d’una bicicletada, on se’ns va alliçonar sobre la necessitat d’utilitzar la bicicleta per reduir les emissions de CO2 per lluitar contra el canvi climàtic. Aquest acte servirà per incentivar l’ús de la bicicleta a Castellar tal com es va acordar en el Pla Director sobre Mobilitat en Bicicleta que també es va aprovar per ple? De fet, fins ara no tenim cap proposta en ferm.

Abans que arribi el tren estaria bé que aquests problemes tinguessin una solució ja que formen part del dia a dia de molts vilatans. El tren ajudarà a solucionar alguns problemes de mobilitat, però mentre no arribi hem de poder tenir una mobilitat amb més qualitat.