dimecres, 19 de setembre del 2007

Comunicat de l’Altraveu sobre l’enquesta de la Plaça Major


Davant la propera enquesta ciutadana organitzada per l’equip de govern sobre l’edifici de la plaça major, L’Altraveu vol comunicar el següent:
• L'equip de govern ha pres una decisió unilateral sobre com portar a terme l’enquesta ciutadana i sense donar opció a la resta de forces polítiques del consistori a opinar sobre com fer-la i quines opcions posar.
• Per L’Altraveu les dues alternatives que es proposen son gairebé la mateixa i no justifica la convocatòria d’una consulta popular.
• Si igualment, la consulta s’ha de realitzar, L’Altraveu ha proposat a l’equip de govern una tercera opció: que es finalitzin totes les obres relacionades amb el mercat, condicionament plaça, carretera Sentmenat, aparcament..., però que s’aturin les que corresponen a les obres de l’Edifici Pantalla, per engegar un procés d’autèntica participació ciutadana durant un període de sis mesos i poder decidir així amb coneixement de causa, prèvia recollida de tota la informació i els debats corresponents. Però la resposta ha estat negativa.
L’eix principal de les polítiques de l’Altraveu és la participació ciutadana i creiem que s’ha pres una decisió per part de l’equip de govern sense tenir en compte una participació real i efectiva de la ciutadania, i sense donar-li, al la pràctica, la possibilitat de decidir res. A més a més, aquesta consulta popular, tal com ha estat portada a terme, ha confós més a la població que no l’ha ajudat a participar. Ateses aquestes circumstàncies, creiem que no té cap sentit anar a votar i L’Altraveu es retira de la taula de seguiment sobre l’enquesta.